„Smagu pranešti, jog populiariosios kultūros ir internetinių komiksų gerbėjai Baltijos šalyse turės galimybę susitikti su dar viena internetine megažvaigžde – Ketnipz autoriumi Harry Hambley. Visame pasaulyje žymus kūrėjas atskleidė, jog jau pradėjo pasiruošimą Ketnipz pristatymui Vilniuje, tad fanai gali planuoti, jog šį rudenį gyvai išgirs apie dar neatskleistas išskirtinio personažo kūrimo subtilybes, galės gauti autoriaus autografą ant originalios Ketnipz atributikos ar net kartu įsiamžinti“, – pranešime spaudai sako Tomas Vievesis, vienas iš renginio „Comic Con Baltics“ organizatorių.

Sukūrė mokykloje

H. Hambley rožinės pupelės pavidalo personažą Ketnipz sukūrė 2017-aisiais – dar besimokydamas mokykloje. Kūrėjui veikėjas tapo tarsi saviraiškos forma, padedančia išlieti kasdieninius išgyvenimus, emocijas bei mintis. Tiesa, tuo metu būtų buvę sunku patikėti, jog šis iš pažiūros gana primityvios išvaizdos pieštinis personažas savo šarmu bei šmaikštumu patrauks milijonų įvairaus amžiaus bei tautybių žmonių dėmesį.

Ketnipz populiarumui pradėjus sparčiai augti, Harry ėmė pasiekti įvairiausi bendradarbiavimo pasiūlymai. Tarp jų – ir iš tokių tarptautinių kompanijų kaip „Instagram“, „Snapchat“ ar „Apple“. Partnerystės su žinomais prekių ženklais tik dar labiau sustiprino kūrėjo pozicijas internetinių komiksų pasaulyje, o Ketnipz pavyko suburti didelę ir entuziastingą gerbėjų grupę, kuri su nekantrumu laukia kiekvieno naujo H. Hambley kūrinio.

„Sukūręs išskirtinį personažą, menininkas atvėrė sau galimybę leistis į kelionę aplink pasaulį. Demonstruoti savo kūrybą H. Hambley kviečiamas į įvairias meno parodas, populiariosios kultūros renginius, pop-up ir kitas instaliacijas – nuo Meksiko iki Los Andželo, nuo Osakos iki Niujorko. Na, o šį rudenį Ketnipz aplankys ir gerbėjus Vilniuje“, – sako „Comic Con Baltics“ organizatorius.

Daugiau nei 10 milijonų sekėjų

Pandemijai sustabdžius keliones ir apribojimus fizinius susitikimus, menininkas nusprendė savo dėmesį nukreipti į animuoto turinio kūrimą ir pradėjo dalintis žaviais, lengvais Ketnipz vaizdo įrašais savo „Instagram“ bei „TikTok“ paskyrose. Naujasis turinio pobūdis leido įtraukti dar daugiau žmonių, o tokiu būdu kūrėjo gerbėjų ratas išsiplėtė iki daugiau nei 10 milijonų sekėjų.

Kadangi daug jų yra ir Baltijos šalyse, Ketnipz atvykimas į „Comic Con Baltics“ sukėlė smagų šurmulį šio renginio socialinių tinklų erdvėje. Spalio 21-22 d. „LITEXPO“ lankytojai turės galimybę gyvai pabendrauti su menininku, sužinoti apie jo kūrybos procesą, gauti autografą, norimos atributikos ar net įsiamžinti kartu.

Renginyje taip pat lauks ir kiti visame pasaulyje garsūs internetinių komiksų kūrėjai: Coolman Coffeedan, War and Peas, Dailypurrr, o filmų bei serialų gerbėjų džiaugsmui – susitikimai su aktoriais iš tokių projektų kaip „Stranger Things“, „The Witcher“ ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją