Šventinis reviu įvyks gruodžio 31 d. 17 val. - Šiaulių arenoje ir 20.30 val. Kauno sporto halėje.

„Baccara“ – moteriškas duetas, susikūręs 1977 metais Ispanijoje. Jį sudaro flamenko dainininkės Mayte Mateos ir Maria Mendiola, kurios tarptautinį pripažinimą pelnė išleidusios debiutinį singlą „Yes Sir, I Can Boogie“.

Singlas buvo parduotas daugiau kaip 16 milijonų kopijų tiražu ir duetas buvo įrašytas į Guinnesso rekordų knygą kaip daugiausiai įrašų pardavusi moterų grupė. Sėkminga buvo ir kita grupės daina „Sorry, I'm A Lady“, sulaukusi tarptautinio pripažinimo Vokietijoje, Nyderlanduose, Jungtinėje Karalystėje, Švedijoje, Šveicarijoje, Japonijoje ir Rusijoje.

Po pirmųjų gastrolių Europoje duetas buvo pakviestas atstovauti Ispanijai „Eurovizijos“ dainų konkurse Liuksemburge 1978 metais. O šiemet „Baccara“ pelnė „Radio Regenbogen“ apdovanojimą už sėkmingiausią visų laikų duetą.

Apie disco latino salsa stiliaus pradininkus „Gibson Brothers“ Europa pirmąsyk išgirdo 1976-aisiais, kai klubuose ir radijo eteryje suskambo trijų brolių - Chriso, Patricko ir Alexo (kitaip - „Gibson Brothers“) daina „Come To America”. Debiutą netrukus pasivijo ir kitas grupės singlas – „Non - Stop Dance” buvo parduotas milijono kopijų tiražu.

O kai 1979 m. pasirodė singlas „Cuba“, tuomet per vieną dieną buvo parduota daugiau kaip 5 mln. šio įrašo kopijų. Vėliau hitas vijo hitą: „Que Sera Mi Vida” (1983), “My Hearts Beating Wild” (1984) ir daugelis kitų puikiai žinomų dainų... 1987 m. pasirodęs albumas „Emily“ trijulei pelnė „Metų grupės“ titulą Prancūzijoje. Šiuo metu jau ketvirtąjį dešimtmetį skaičiuojančių “Gibson Brothers” kūriniai iki šiol lieka vieni geidžiamiausių šokių aikštelėse bei radijo stočių eteryje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją