Liepos 13-16 dienomis vykęs Žagarės vyšnių festivalis šiais metais minėjo ir ypatingą sukaktį – 825-ajį miesto gimtadienį. Ir nors buvo siekiama išvengti festivalio metu galinčių nutikti incidentų, to šį savaitgalį nepavyko padaryti.

Delfi žiniomis, savaitgalį vykęs festivalis pritraukė 5-8 tūkst. žmonių. Esant tokiam žmonių kiekiui buvo būtina akyla pareigūnų akis, norint nesukelti grėsmės viešajai tvarkai.

Joniškio rajono policijos komisariato pareigūnai dirbo kartu su Šiaulių apskrities policijos Specialiosios parengties skyriaus pareigūnais. Kaip teigiama, bendromis jėgomis pavyko užtikrinti, kad festivalis praeitų sklandžiai, be rimtų incidentų.

Tiesa, vienas incidentas vis dėlto buvo užfiksuotas. Liepos 15 d. 2.30 val. Joniškio r., Žagarės vyšnių festivalyje, nepažįstami asmenys sumušė neblaivų (1,12 prom.) vyrą, gim. 1998 m.

Nukentėjusysis nosies lūžį po medikų apžiūros Respublikinėje Šiaulių ligoninėje gydosi ambulatoriškai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Nepaisant šio incidento, policijos pareigūnai džiaugėsi, kad nepasikartojo prieš daugelį metų įvykusi situacija. Tąkart pareigūnams iš minios tekdavo eliminuoti prie žmonių besikabinėjančius išgėrusius asmenis ir juos uždarinėti į laikinojo sulaikymo patalpas.

Žagarėje festivalio dienomis viešąją tvarką užtikrinusių pareigūnų darbas šiais metais buvo įvertintas festivalio organizatorių padėka.

Dėl įvykusio incidento Delfi susisiekė su Žagarės vyšnių festivalio organizatoriumi, kuris teigė informacijos apie kviestą policiją neturintis.

„Tokios informacijos neturiu. Vakar su komisaru kalbėjome, kad jis kaip tik labai gerai įvertino. Aš pats nelabai galiu pakomentuoti“, – Delfi sakė festivalio organizatorius.

Beje, naujienų portalą taip pat pasiekė informacija apie anksčiau pasibaigusį festivalį.

Delfi šaltinių žiniomis, renginys turėjo pasibaigti apie 4 val. ryto, bet paskutinis pasirodęs Jonas Nainys-Jovani nuo scenos nulipo apie 3 val. ryto.

„Kiek žmonių buvo, tiek buvo grojama. Keistoka ta informacija, kuri jus pasiekė. Pagal sutartį kiekvienas atlikėjas grojo standartiškai po valandą“, – komentavo jis.

Delfi primena, kad tai ne pirmas kartas, kai Žagarės vyšnių festivalyje įvyksta nemalonus incidentas. Štai prieš metus vykusiame festivalyje siautėjo girtas vaikinas.

Pirminiais duomenimis, liepos 16 d. 1.45 val. Joniškio r., Žvelgaičių k., vaikinas, gim. 2000 m., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio (2.34 prom.), Žagarės Vyšnių festivalio metu, šventės dalyviams ir policijos pareigūnams, nusimovęs kelnes, demonstravo savo lytinį organą.

Dėl įvykio policija buvo pradėjusi ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 284 str. (viešosios tvarkos pažeidimas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)