Šv. Kristoforo dieną prasidėjęs festivalis „Jaunas kaip Vilnius“ susirinkusius svečius pasitiko įspūdingais klasikinės muzikos pasirodymais.

Kartu su Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro orkestru, diriguojamu maestro R. Šumilos, pasirodė garsiausi Lietuvos operos solistai Edgaras Montvidas, Ieva Prudnikovaitė, Aušrinė Stundytė ir Kostas Smoriginas.

Festivalio koncerto akimirkos – galerijoje:

Festivalyje taip pat buvo galima išgirsti specialiai šiam renginiui paruoštus Lietuvos populiariausių muzikos atlikėjų duetus. Ant scenos lipo Benas Aleksandravičius, Algirdas Kaušpėdas, Monika Liu, Jessica Shy, Evgenya Redko, Mantas Jankavičius, Igoris Kofas („Lemon Joy“), Vaidas Baumila, Aleksandras Ivanauskas-Fara ir kiti žinomi šalies muzikos atlikėjai.

Jie atliko tiek žinomas ir publikos mėgstamas dainas, tiek naujai interpretuotus legendinius kūrinius.

Antrus metus vykstančiame renginyje pasirodė dvi visame pasaulyje garsios grupės iš Jungtinės Karalystės. Viena jų – tarp elektroninės, šokių, klasikinės, ritmenbliuzo ir pop muzikos stilių ribas plečiantys „Clean Bandit“.

Kartu su jais pasirodė ir „Bastille“. Nors grupė susibūrė tik 2010 metais, su Lietuva muzikantai turi jau susiformavusią istoriją. „Bastille“ koncertavo mūsų šalyje, o prieš dešimtmetį, Vilniuje ir Kėdainiuose nufilmavo vaizdo klipą kūriniui „Things We Lost In The Fire“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją