Kaip kasmet, pirmąjį rugsėjo savaitgalį Vilnių užlies gausybė koncertų ir kitų įspūdingų renginių, o ypač didelis ryškių renginių pasirinkimas bus pasiūlytas šeštadienį, rugsėjo 2 d. – greta to, kad Vingio parke vyks Justino Jaručio koncertas su bilietais, pačioje sostinės širdyje, Katedros aikštėje, tą patį vakarą vilniečius bei iš visos Lietuvos suvažiavusius tautiečius pradžiugins net trys itin laukiamų ir tūkstantines gerbėjų minias sutraukiančių atlikėjų koncertai, rašoma pranešime spaudai.

Čia pasirodys lietuvių širdis jau spėjusi užkariauti Lola Marsh iš Izraelio, viena ryškiausių šiandienos mūsų grupių „Sisters On Wire“ bei visų ypač mylimas dainas su Gospelo choru ir grupe atliksiantis Linas Adomaitis. Visi šie koncertai Katedros aikštėje, kaip ir kitose „Sostinės dienų“ scenose – nemokami, be bilietų.

Garsioji Lola Marsh pernai išleido trečią albumą „Shot Shot Cherry“.

Grupės lyderiai – vokalistė Yael Shoshana Cohen ir multiinstrumentalistas Gil Landau – savo dainose jungia ekstravaganciją, dramatizmą ir retro stilių. 2020-ais metais jų sukurtas albumas „Someday Tomorrow Maybe“, pripildytas šėlstančio ritmo, internetinėje platformoje „Spotify“ viršijo 50 milijonų perklausų.

Grupės pirmasis albumas „Remember Roses“ (2017 m.) minėtoje platformoje sulaukė net 72 milijonų klausytojų. Grupės dainas pradėjo transliuoti platų radijo stočių tinklą Amerikoje valdanti NPR, o tokie populiarūs žurnalai kaip „Paste Magazine“, „NYLON“, „Observer“, „Interview“, laikraštis „New York Times“ negailėjo pagyrų, teigiamų vertinimų ir susižavėjimo grupės kūryba.

Taip pat Katedros aikštėje į svajingų gitaros garsų, gaivaus vokalo, vasariškų ritmų pripildytą pasaulį panardins grupė „Sisters On Wire“.

Talentingojo ketvertuko singlas „Parallel World“ atlikėjus išgarsino užsienyje, o kūriniai lietuvių kalba „Taip jau gavosi“ ir „Mėlyna mėlyna“ atvėrė duris į populiarumą gimtinėje.

„Tai bus pirmasis grupės „Sisters On Wire“ koncertas Katedros aikštėje. Vilnius mums yra itin brangus miestas, todėl kruopščiai ruošiamės šiam pasirodymui. Muzika, garsas, šviesos, grafika, apranga ir kiti efektai – viskas kruopščiai suplanuota bei sinchronizuota. Net dainų eiliškumas sukurs tam tikrą emociją, perteikiančią klausytojams mūsų žinutę. Publika išgirs ne tik tas dainas, kurias atlieka jau visa Lietuva, bet ir dar neišleistą kūrybą“, – teigia grupės „Sisters On Wire“ lyderis Olegas Jerochinas.

Rugsėjo 2-osios muzikinį vakarą Katedros aikštėje vainikuos vienas populiariausių Lietuvos atlikėjų Linas Adomaitis su grupe ir su Gospelo choru (vadovė Kristina Žaldokaitė), kurių draugystė įsižiebė įrašius bendrą dainą „Noriu gyventi dėl Tavęs“. Tiek L. Adomaitį, tiek šį chorą vienija bendros dvasinės vertybės, o gebėjimas jungti pop, RnB ir gospel muzikos žanrus atvertė dar vieną puslapį Lietuvos muzikos scenoje.

Drauge su Gospelo choru Linas jau pasirodė didžiosiose scenose, įrašė antrąjį kūrinį „Ateis diena“, o publikos reakcija koncertų metu tik patvirtino, kad prasmės paieškos dainose yra reikalingos it oras. Koncerte skambės Lietuvos publikai iki sielos gelmių žinomi hitai, tokie kaip „Vandenynai“, „Tavo spalvos“, „Kol kartu“, „Ar tu ją matei?“ ir daugelis kitų, bei naujausios dainos.

Sostinės dienos 2023“ šiemet rengiamos rugsėjo 1-3 dienomis. Visi festivalio renginiai nemokami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją