Mėgstantis eksperimentuoti, nuolatos ieškantis naujų idėjų ir dovanojantis klausytojams įdomias programas, festivalis toks bus ir šiais metais, o jo tema – „Dešimtmečio draugai“, rašoma pranešime spaudai.

Rugpjūčio 18–30 dienomis „Marijampolė Music Park“ pristatys ryškiausius Lietuvos ir užsienio muzikos, teatro, šokio atlikėjus per devynerius metus festivalyje kūrusius ir atlikusius išskirtines menines programas.


Festivalyje dvi konceptualias programas su charizmatiškais solistais pristatys šv. Kristoforo kamerinis orkestras ir maestro Modestas Barkauskas.

Rugpjūčio 18 d. Poezijos parke festivalio atidarymo koncerte „Apie meilę prancūziškai“ prancūziškomis meilės vizijomis dalinsis operos solistė, sopranas Viktorija Miškūnaitė, o rugpjūčio 30 d. Marijampolės kultūros centre festivalio uždarymo koncerte „Užmarštis“ skambės Astor Piazzolla muzika su Tango vokaliste Egidija Mačiulyte, gitaristu Chrisu Ruebensu bei Vilniaus Tango teatro šokėjais.

Didelis dėmesys festivalyje šiais metais skiriamas džiazo muzikai. Visą savaitgalį – rugpjūčio 25 ir 26 dienomis klausytojai galės mėgautis „Džiazo naktimis“ ir Vytauto Didžiojo parke gerėtis Latvijos saksofonų kvarteto „Atomos“ džiazine „Didmiesčių peizažų“ programa bei fantastišku džiazo duetu – pianisto iš Belgijos Ewout Pierreux ir vokalistės iš Pietų Afrikos Tutu Puoane atliekamos „Suvyniotas į ritmą“ programos. O prieš šį savaitgalį, rugpjūčio 22 d., atvyks dar vieni žavingi festivalio bičiuliai – tai lietuviško džiazo korifėjai, virtuozai, kuriems džiazas yra šventas, džiazas – tai jų gyvenimas ir aistra, tai jų darbas ir malonumas: Neda, Labutis, Banys trio su programa „Spiritus in Jazz“.

Visiškai išskirtinis festivalio vakaras – tai rugpjūčio 19-oji. Tą vakarą dvi koncertų erdvės susilies į vieną: jauki, balta ir nedidukė Marijampolės evangelikų liuteronų bažnyčia, iš jos pravėrus duris – aikštė ir „Spindulio“ kino teatro stogo terasa. Bažnyčioje specialiai festivaliui sukurtą „Monologų“ programą pristatys talentingas Lietuvos aktorius Ainis Storpirštis ir marimbos virtuozas iš Latvijos Guntars Freibergs, vakaro režisierė Eglė Stirpirštienė.

Pasibaigus „Monologams“ ir pravėrus bažnyčios duris klausytojai galės tęsti muzikinę kelionę ir gerėtis elektroninės muzikos kūrėjo ir atlikėjo Leono Somovo ant „Spindulio“ kino teatro stogo atliekama programa „Garso evoliucija“.

Išskirtinis festivalio įvykis – knygos „10 (Iš) Gyvenimų | Marijampolės koncertų erdvės“ pristatymas. Tai mažoji vasaros muzikos festivalio „Marijampolė Music Park“ dešimties metų istorija, atverianti žvilgsnį ir mintį į nuostabias Marijampolės miesto erdves: parkus, kiemelius, bažnyčias, koncertų sales, taip pat netikėtas menui erdves. Knygoje pristatomos dešimt Marijampolės miesto erdvių, kurios atskleidžiamos koncertavusių atlikėjų žodžiais, išgyvenimais, jausmais, emocijomis, mintimis.

Kiekviena erdvė iliustruota nuotraukomis ir gražiausiomis įvykusių koncertų akimirkomis. Festivalio knygos pristatymas vyks rugpjūčio 22 d. 18 val. Kačių kiemelyje.

Renginiai nemokami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją