„Beveik kasmet keliauju į Amerikos bliuzo sostinę Memfį tam, kad galėčiau parvežt bent dalį bliuzo dvasios į Lietuvos bliuzo sostinę – Varnius. Net penkerius metus bandžiau „pagauti“ ir šių metų festivalio žvaigždę iš Australijos Lachy Doley. Pagaliau šiemet jis čia, Varniuose.

Šiemet kaip niekad daug įvairios stilistikos muzikos. Mane stebina žmonių ištikimybė šiam festivaliui. Mintyse jau galvojame, kaip visus nustebinti jubiliejiniuose 30-ose „Bliuzo naktyse“, – pasakoja festivalio prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

„Bliuzo naktys“

Penktadienio vakarą į sceną žengė šių dienų bliuzo žvaigždė iš Australijos Lachy Doley, kuris su grupe į Varnius dienos metu atvyko tiesiai iš Vilniaus, sostinėje praleidęs porą dienų, rašoma pranešime spaudai.

„Esame pirmą kartą Lietuvoje, puikiai jaučiamės ir nekantraujame pasirodyti publikai. Porą dienų praleidome Vilniuje, pasivaikščiojome istorinėmis gatvėmis, o dabar esame nuostabiame gamtos kampelyje. „Bliuzo naktys“ mums primena kelis festivalius vykstančius Australijoje. Puiki atmosfera, tikimės daugybės gerų emocijų scenoje!“ – pasakojo L. Doley.

Festivalio akimirkos:

29-ųjų „Bliuzo naktų“ muzikinę programą pradėjo originalaus skambesio kolektyvas „Sirupas“, o po jų pirmą kartą šiame festivalyje pasirodė grupė „Homechestra“.

„Aš pirmą kartą šiame festivalyje. Mano vidinė paauglė šėlsta!“ – emocijomis dalinosi grupės vokalistė Dominyka Krikščiūnaitė.

Po jų į didžiąją sceną žengė Lukas Pilkauskas, kuris buvo pasitiktas su gausiomis ovacijomis.

„Šviesu, smagu ir kokybiška. Iš mano pasirodymo galima tikėtis nešlifuoto rezultato ir organikos. Labai džiaugiuosi grodamas didžiojoje scenoje. Grojant festivalyje jausmas kitoks, nei įprastuose koncertuose. Festivalis atneša kitų emocijų. Labai smagu sutikti kolegas ar pabendrauti su kitais muzikantais!“ – kalbėjo antrą kartą festivalyje pasirodęs L. Pilkauskas.

„Bliuzo naktys“

Po L. Pilkausko didžiojoje festivalio scenoje suskambo ir grupė „Garbanotas“.

„Man bliuzai yra atsiminimas, nes čia jau daug metų atvykstame ir tie atsiminimai kaupiasi. Galvojant, kas man yra bliuzai, į galvą ateina šios mintys: milžiniška kulšis, vandens dviračio dingimas ir saulė besileidžianti į žiūrovų veidus. Aišku, yra ir daugybė kitų dalykų, kurie kasmet nudžiugina. Ačiū, bliuzams, kad gimdo prisiminimus ir kuria istoriją!“ – mintimis apie festivalį dalinasi grupės „Garbanotas“ vokalistas Šarukas Joneikis.

Pirmoji festivalio diena bliuzo visatoje baigėsi su gyva legenda, o kartais ir reiškiniu vadinamu „Baltuoju Kiru“, po kurio pasirodymo didžiojoje festivalio scenoje vyko ir bliuzo džemas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją