Titulinė „What's Next in Music?” konferencijos tema „Ar Lietuva tampa didelių koncertų šalimi?” kvies kelti klausimus, kaip Lietuvoje rengiami koncertai atrodo pasaulinės muzikos rinkos kontekste, kaip gebame priimti aukščiausio lygio žvaigždes ir su kokiais iššūkiais susiduriame bei ką areninių koncertų kontekste galime pasiūlyti mūsų šalies atlikėjams, o jie – savo klausytojams.

Šioje diskusijoje klausimus kels ir atsakymų ieškos didžiausių šalies arenų atstovai – Mantas Vedrickas („Žalgirio” arena), Remigijus Ambrulaitis („Švyturio” arena), Andrius Žiauberis („Avia Solutions Group” arena), asociacijos „Metų muzikos apdovanojimai” vadovas Martynas Tyla ir dainininkė GJan, rašoma pranešime spaudai.

Taip pat konferencijos metu bus kalbama apie dirbtinio intelekto įtaką muzikos ateičiai, Europos Sąjungos finansavimo galimybes muzikos sektoriui, bilietų platinimo tendencijas ir naujoves, kaip kuriama, randama ir licencijuoma muzika filmų garso takeliams bei paliesta daugybė kitų įdomių ir intriguojančių temų.

Konferencijos metu prisistatys ir apie muzikos industrijos peripetijas skirtingose šalyse papasakos ekspertai iš Latvijos, Estijos ir Prancūzijos, o konferencijoje dalyvaujantys muzikos kūrėjai galės akis į akį susitikti su didžiausių muzikos festivalių Europoje atstovais.

Abi konferencijos dienas uždarys ypatingi pranešimai. Pirmąją konferencijos dieną renginio organizatoriai kvies susitikti su Eliotu Lefko – legendiniu muzikos industrijos profesionalu, dirbusiu su tokiais vardais kaip „Nirvana”, Erykah Badu, Leonard Cohen, „Pixies” ir daug kitų. Šiuo metu Eliotas Lefko yra vienos didžiausių pasaulyje koncertų organizatorių, įmonės „AEG”, vadovas.

Antrosios dienos pabaiga ypatingai intriguos „What’s Next in Music?” festivalio grupes bei atlikėjus – muzikos apžvalgininkai iš „FluxFM” (Vokietija), „CLASH” ir „DIYmag” (Jungtinė Karalystė) klausysis jų išleistos muzikos bei dalinsis patarimais, ką daryti, o ko ne, kad kylančių kūrėjų kūryba atsidurtų tarptautinių leidinių antraštėse.

Visi „What’s Next in Music?” festivalio renginiai nemokami, tačiau į juos būtina išankstinė registracija.

Rugsėjo 7-9 dienomis „What’s Next in Music?” organizatoriai kvies ne tik diskutuoti, tačiau ir išgirsti, kaip skamba muzikos industrijos ateitis – tomis pačiomis dienomis Vilniuje dūzgiančio festivalio „Loftas Fest” teritorije įsikurs net keletas „What’s Next in Music?” scenų.

Nuo svajingo pop, griausmingų gitarų iki eksperimentinio džiazo ar elektronikos – savo skoniui tinkamo skambesio ras net patys išrankiausi. Festivalio scenose pasirodys specialiai „What’s Next in Music?” atrinkti kūrėjai iš Ukrainos, Latvijos, Lenkijos, Estijos, Slovėnijos ir, žinoma, Lietuvos.

Dalis jų - Europos talentų mainų programos „ESNS Exchange” nariai. Ši programa vienija virš šimto festivalių ir ,kartu su Europos Sąjungos kultūros programa, palaikant Europos transliuotojų sąjungai bei tarptautinei žiniasklaidai, siūlo išskirtines galimybes jaunųjų kūrėjų karjeros vystymui.

Šios mainų programos dėka, Lietuvą pirmą kartą aplankys psichodelišką indie grojantys ukrainiečiai „Love’n’Joy”, etno skambesio atstovai „Tautumeitas” iš Latvijos, svajingame pop skambesyje sklandantys estai „Vera Vice” ir džiazinių R&B ritmų duetas „freekind.” iš Slovėnijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją