Antradienio vakarą Batumyje vykusio koncerto pabaigoje grupė pasikvietė vieną vyrą per kūrinį „For Reasons Unknown“ pagroti būgnais, rašo theguardian.com.

„Mes nežinome šio krašto etiketo, bet šis vaikinas yra rusas, – B. Flowersas pranešė miniai, kuri sureagavo švilpimu ir šūksniais. – Jūs neprieštaraujate, jog čia pasirodys rusas?“

Atlikus dainą, B. Flowersas vėl prakalbo apie šį incidentą ir sulaukė naujos švilpimo bangos.

„Nenorite pripažinti, jog kažkas yra jūsų brolis? Jis nėra jūsų brolis? – klausė vokalistas. – Mus visus skiria mūsų šalių sienos? ... Ar aš, būdamas iš Amerikos, nesu jūsų brolis?“

B. Flowersas kalbėjo toliau, ragindamas susirinkusiuosius džiaugtis, „kad esame čia kartu“.

„Nenoriu, kad tai virstų bjauriu reikalu, – sakė jis. – Ir aš regiu jus kaip savo brolius ir seseris“.

Pranešama, kad daugelis klausytojų protestuodami paliko stadioną, nors, anot koncertų duomenų bazės Setlist.fm, „The Killers“ grojo tiek, kiek buvo numatyta.

2008 metais Rusija buvo įsiveržusi į Sakartvelą ir iki šiol yra okupavusi 20 proc. jo teritorijos. 2022 metais Rusijai užpuolus Ukrainą, Sakartvelą užplūdo iš savo tėvynės bėgantys rusai. Kai kurie iš jų Sakartvele susidūrė su vietos gyventojų priešprieša. Nesvetingai Sakartvele buvo sutikti ir Rusijos kruiziniai lavai.

„Gerieji Sakartvelo žmonės, – mes niekada nenorėjome nieko įžeisti! – vėliau savo pranešime rašė grupė. – Mes puoselėjame ilgametę tradiciją kviesti žmones pagroti būgnais, ir nuo scenos iš pradžių atrodė, kad minia neprieštaravo to vakaro publikos dalyviui“.

Grupė teigė, kad B. Flowersas savo komentarais „norėjo pasakyti, kad visi „The Killers“ klausytojai ir gerbėjai yra „broliai bei seserys“, tačiau pripažino, kad šie žodžiai „galėjo būti neteisingai interpretuoti“.

„Mes esame su jumis ir tikimės greitai sugrįžti“, – pažymėjo jie.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)