„Man šis festivalis yra geriausias Lietuvoje. Jam šiemet jau 20 metų – nežinau, ar yra ilgiau trunkantis festivalis Lietuvoje. Atvykstu beveik kasmet, – tikino E. Jennings, kuri yra apsilankiusi ir garsiajame „Burning Man“ festivalyje. – Svarbiausia čia yra bendruomenė. Visi žmonės čia švenčia, gerai elgiasi – labai gera energija.“

„Manau, tai vienas saugiausių festivalių Lietuvoje mažumoms, moterims“, – pridūrė kartu su atlikėja čia atvykusi bičiulė.


Į festivalį dar dienos metu atvykusi Delfi žurnalistė renginio teritorijoje išvydo po truputį besirenkančius dalyvius, pardavėjus, poilsio erdves ir, žinoma, ne vieną puikią instaliaciją.

Be to, sutikti psichologinę bei medicininę pagalbą teikiantys savanoriai sakė, kad jau sulaukė pagalbos prašymų.

„Nėra, kad būtų labai aktyviai, bet ateina medicinos pagalbos. Žmonės žino šią vietą“, – teigė viena iš savanorių.

Žurnalistė taip pat pastebėjo, kad maistą ir ne tik parduodantys pardavėjai siūlo kituose festivaliuose retai matomą prekę – legalias kanapes. Beje, buvo galima išvysti ir su šių augalų maišais vaikštančius dalyvius.

„Čia viskas legalu ir labai skanu“, – sakė sutikta moteris.

Daugiau akimirkų iš festivalio – Delfi reportaže:


Liepos 13-17 dienomis miškų apsuptoje ežero pakrantėje galima pasinerti į daugiasluoksnes meno formas, čia išvysti įvairiausius performansus, instaliacijas bei atrasti vaizdo ir muzikos vienybę.

„Labai gražu sutikti žmones, kurie į pirmas „Yagas” tranzavo, o šiandien mūsų vaikai kartu bėgioja po festivalio mišką. Augome ir keitėmes drauge, su mumis augo ir renginys. Mes ir toliau sieksime, kad „Yaga“ patirtys būtų išskirtinės”, – pasakojo „Yaga Gathering” organizatorius Anton Shoom.

Jau ketvirtadienį prasidėjusioje „Yaga Gathering“ lankytojai buvo kviečiami aplankyti 4 muzikines erdves: „Valley“, „Pinegrove“, „Duskwood“ bei „LRT Opus“, kuriose buvo skirtingos muzikos ritmai, gyvi pasirodymai, pokalbiai ir magiški naktiniai šokiai.

Šiose scenose karaliauja įvairiausios stilistikos muzikos žanrai.

Muzikos festivaliai - puiki vieta jauniems žmonėms praleisti laiką vieniems su kitais, susipažinti, atsipalaiduoti. Lietuvoje muzikos festivaliai kasmet sutraukia daug jaunimo, atlikėjų, kurie dalijasi geromis emocijos ir patirtimis. Ypač aktualūs festivaliai be alkoholio, kuriuose jaunimas gali pažinti linksminimąsi be svaigalų ir suprasti, kad taip linksmintis daug geriau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją