„Užsakėm geriausią savaitgalio orą festivaliui ir grįžom namo! Labai tikiuosi, kad ir festivalio lankytojai jausis kaip sugrįžę namo ten, kur „Galapagai“ prasidėjo. Ir kaip reikiant pašėls!“ – tikisi festivalio prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Jau popiet festivalio Slėnio scenoje prasidėjo pasirodymai ir viena pirmųjų į šią sceną žengė šių dienų gėlių vaiku vadinama atlikėja Aistė, kuri pasidalino, kad ją su festivaliu sieja ypatingas ryšis. Ji buvo čia ne kartą ir prisimena, kaip rytais su draugais nuogi maudydavosi Zaraso ežere, rašoma pranešime spaudai.

Slėnio scenoje buvo galima išvysti ir vietoje nenustykstančią Beatrich. Atlikėja prisiminė savo pirmus „Galapagus“.

„Prisimenu pastarąjį kartą festivalyje pasirodžiau, rodos, 2018 m. Dabar čia grįžtu jau su kitokia muzika ir kitokia energija. Man šis festivalis yra tikra šventė!“ – išsipylusi ant savęs buteliuką vandens ir ką tik nuo scenos nulipusi dalinosi Beatrich.

Pirmosios dienos akimirkos – galerijoje:

Kol festivalio užkulisiuose rinkosi grupės „G&G Sindikato“ nariai, belaukdami Svaro į Zaraso salą skubančio motociklu, į didžiąją sceną žengė pirmą kartą čia pasirodymą surengęs Vaidas Baumila su grupe.

„Pirmą kartą „Galapaguose“! Bus daug energijos, daug linksmybių ir, aišku, dainų!“ – ko galima tikėtis iš jo koncerto dalinosi Vaidas Baumila, kurį užbaigė triukšmingais festivalio publikos šūksniais „Pakartot“!

Po Vaidos Baumilos į didžiąją sceną žengė bene daugiausiai kartų „Galapaguose“ koncertavusi grupė „G&G Sindikatas“, savo pasirodymą pradėję Kalush Orchestra savotišku koveriu. Jį pabaigė kartu su publika traukdami savo įsimintiniausias repo dainas.

Nakčiai įsibėgėjus festivalio sausakimšoje Cirko palapinėje savo pirmąjį festivalį kaip atlikėja turėjo ir dj nevykele, o po jos pasirodymo prie didžiosios scenos minią festivaliautojų sutraukė penktadienį iš Jungtinės Karalystės atskridę ir visą dieną Vilniuje praleidusios drum‘n‘bass žvaigždės SIGMA. Atlikėjai pakeliui į Zarasus gyrė Lietuvą, kuri jiems paliko labai gerą įspūdį.

Naktis „Galapaguose“ tęsėsi su didžėjų programa „Silent Disco“ scenoje ir kaip visada karštu „Baltic Balkan“ vakarėliu.

„Balkanaktis – reiškinys, kaip saulės kilimas ir nusileidimas – tai visada įvyksta. Taip ir su Balkanakčiu būna – jis visada įvyksta!“ – pasakojo „Baltic Balkan“ legenda Lencas.

Be 4 muzikinių scenų Zaraso ežero salos paplūdimyje įsikūrė pirtis, aktyvioje festivalio zonoje su dizainerių pagalba galima pasipuošti festivaliniais apdarais bei turėti improvizuotą fotosesiją, savo energiją išlieti bešokinėjant batute ar netgi Zaraso ežeru praskrieti su F2 bolidu.

Pramogų ir muzikos čia netrūks ir šeštadienį, kur pasirodymus surengs visas komikų būrys, „Kamanių Šilelis“, „ba.“, „Solo Ansamblis“, „8 Kambarys“, FC Baseball, Konstantinas Lilas, šeštadienio festivalio žvaigždės „Royksopp“ bei daugelis kitų puikių vardų.

Vaizdo reportažas iš pirmosios festivalio dienos:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją