Tai tas pats muzikos festivalis, kurį prieš keletą savaičių beveik savavališkai nutraukė pats M. Healy, kai priminus apie Malaizijoje galiojančius griežtus ir despotiškus homoseksualumo draudimus, jis publikai rėžė ilgą kalbą, o paskui pabučiavo į lūpas savo grupės kolegą Rossą MacDonaldą, rašo yahoo.com.

Dėl šios priežasties staiga buvo nutrauktas pagrindinis grupės pasirodymas, o kitą dieną organizatoriai paskelbė, kad vyriausybės reikalavimu atšaukiami ir kiti festivalio koncertai. (Homoseksualumas Malaizijoje yra draudžiamas, už jį gresia iki 20 metų kalėjimo, taip pat nuplakimas rykštėmis.)

Dabar „Future Sound Asia“ pradėjo persekioti grupę „The 1975“: „ABC News“ pranešė, kad organizatoriai išsiuntė laišką, kuriame tvirtina, jog grupė pažeidė sutartį, ir reikalauja kompensacijos už nutrauktą festivalį. (Organizatoriai teigia, jog klausytojams turi grąžinti pinigus už bilietus.)

Per advokatą Davidą Dineshą Mathew jie tikino, kad grupė prieš pasirodymą įsipareigojo „laikytis visų vietos rekomendacijų ir taisyklių“, ir apkaltino ją „vartojus įžeidžiančią kalbą, gadinus įrangą ir scenoje demonstravus nepadorų elgesį“.

Pasirodymu metu M. Healy žiūrovams teigė, kad sutikdamas koncertuoti šiame festivalyje, jis nežinojo apie Malaizijos teisinį požiūrį į homoseksualumą. Kaip pažymėjo „ABC News“, tai nėra pirmas kartas, kai jis tokiu būdu išreiškia savo protestą. 2019 metais per koncertą Jungtiniuose Arabų Emyratuose, kur homoseksualumas taip pat yra draudžiamas, jis scenoje pabučiavo vieną vyriškos lyties gerbėją.

Minimas incidentas Malaizijoje įvyko liepos 21 dieną Kvala Lumpūre. M. Healy ir „The 1975“, po šio incidento atšaukę kelis savo gastrolių Azijoje koncertus, bet šį mėnesį pasirodę festivalyje „Lollapalooza“, kol kas viešai nekomentavo nei festivalio, nei reikalavimų padengti patirtus nuostolius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)