„Asociacija „Naisių bendruomenė“, esanti atsakinga už „Naisių vasaros“ festivalio organizavimą, apgailestauja ir atsiprašo šventės svečių dėl kelių atlikėjų pasitraukimo iš festivalio muzikinės programos.

Nepaisant to, festivalis vyks. Jame vyks įvairūs koncertai, bus pilna spalvingų veiklų mažiesiems, daug atrakcijų, edukacijų.

Kviečiame atvykti ir aplankyti kaip niekada gražiai pasipuošusius Naisius!

Mes jūsų labai laukiame!“, – rašoma socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Naisiai“.

Delfi primena, „Naisių vasaros“ festivalio organizatoriai dar neseniai skelbė, kad renginyje pasirodys ryškiausi muzikos veidai, jų tarpe – Saulius Prūsaitis, grupė „The Roop“, Donatas Montvydas ir kt.

Tiesa, socialiniuose tinkluose kilo vieša diskusija – ar atlikėjai, atvirai deklaruojantys paramą LGBTQ+, turėtų dalyvauti renginyje, kurio sumanytojas ir rėmėjas – apie vienalytes santuokas ar šių žmonių grupės eitynes ne kartą iš nepritariančiosios pusės pasisakęs Ramūnas Karbauskis? Kilus sujudimui pirmieji iš renginio pasišalino grupė „jautì“, šiuo pavyzdžiu po truputį ėmė sekti ir kiti.

Dėl komentaro apie iš „Naisių vasara 2022” besitraukiančią grupę ir festivalio organizavimo principus Delfi kreipėsi ir į organizatorius. Atstovai pateikė trumpą atsakymą – dalis jo nesutapo su prieš tai grupės „jautì“ viešai išsakyta pozicija.

„Ši grupė, likus dviem dienoms iki festivalio, informavo mus, kad koronavirusu susirgo vienas iš jų muzikantų. Vėliau gavome kitą informaciją, kad jie dėl savų, asmeninių priežasčių nusprendė nebedalyvauti. Festivalis „Naisių vasara“ – jau vienuoliktasis festivalis, yra pamėgtas šeimų dėl saugios ir jaukios aplinkos.

Jame nėra prekiaujama alkoholiu. Nemanome, kad tai yra ideologija, veikiau – tai susiję su sveiku gyvenimo būdu ir saugia aplinka šeimoms su mažyliais. Lietuvos atlikėjai kviečiami taip pat, kaip juos kviečia ir kitų festivalių organizatoriai“, – buvo rašoma komentare.

Apie atšauktą grupės pasirodymą organizatoriai pranešė ir socialiniuose tinkluose.

„Vakar grupė jautì pranešė, kad nedalyvaus festivalyje. Atsiprašome visų, kad grupė paskutinę minutę priėmė tokį sprendimą. Mes jį gerbiame, kaip ir visus žmones, apsilankančius mūsų renginiuose, juose pasirodančius, dalinančius šypsenas ir geras emocijas. Šio renginio organizatorė yra Naisių bendruomenė, kurios renginiai buria žmones.

Mūsų bendruomenė vienija Naisių ir aplinkinių gyvenviečių žmones, tad, galima sakyti, renginiais ir jų sėkme rūpinasi kiekvienas bendruomenės narys. Šiomis dienomis gražėja net kiemai. Visi puošiasi ir laukia festivalio lankytojų!“, – pranešė „Naisių vasara 2022” atstovai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)