Šiais metais jubiliejinis gėlių festivalis, įkvėptas V. Šekspyro pjesės „Vasarvidžio nakties sapnas“, subrendo nustebinti dar kitokia nei įprasta gėlių gausa, rūšimis, jų harmonija, naujomis skulptūromis ir kompozicijomis. Greta gėlių vienas svarbiausių šios vasaros festivalio akcentų – į didžiulę dvaro teritoriją po atviru dangumi sugrįžo lankytojus įtraukiantys teatro ir cirko pasirodymai, kur pačiam galima pabūti aktoriais bei pasirodymų dalimi.

Pasak dvaro valdytojo Giedriaus Klimkevičiaus, „Festivalių metu esame kvietę pamatyti ir atrasti begalę įvairių dalykų, tačiau laikas parodė, kad būtent daug emocijų teikiantis immersive arba įtraukiantis teatras yra tai, ko šiandien trokšta lankytojai“.

„Bene prieš dešimt metų mes buvome pirmieji, prikėlę šį žanrą ir kvietę nugyventi tikrą XIX a. dvaro dieną savo kailiu, o čia kviečiame panirti į V. Šekspyro pjesės „Vasarvidžio nakties sapnas“ magijos kupiną pasaulį“, - pranešime spaudai pasakoja jis.

Įtraukiančius teatro pasirodymus festivalyje papildo ir tarptautinė cirko trupė su kvapą gniaužiančiais triukais – čia vaikščiojama lynu, keri oro akrobatė, akis pakelti verčia kojūkininkai, o kur dar neišsemiama klouno iš Italijos fantazija.

Meno, gėlių ir meilės festivalis iki pat rudens tamsumų negailės pramogų visai dienai, visai šeimai, kur neatskiriama ir XIX a. dvaro gyvenimo magija. Daugiau nei 30 istorinių dvaro pastatų galima kasdien aplankyti senųjų amatų ir technikos dirbtuves, išvysti senovinių automobilių kolekciją, karietas ir jomis važinėtis, puoštis dvariškais kostiumais, įsiamžinti XIX a. stiliaus fotoateljė, atrasti tokias vietas kaip Panoptikumas, Bausmių rūsys, daktaro kabineto, laikrodžių ir senųjų žaidimų aparatų ekspozicijas. Stebina ir prieš akis gaivinamos sakalininkystės tradicijos, įtrauktos į UNESCO nematerialaus paveldo sąrašą, treniruojami plėšrieji paukščiai. Mažuosius dvaro lankytojus džiugina dvaro ūkio gyventojai, senovinė karuselė, spalvinga gėlių pilis, žaismingi festivalio personažai ir žymusis dvaro gyventojas – kupranugaris.

„Gėlių, meno ir meilės“ festivalis lankytojus kviečia pramogauti bei įsitraukti į tarptautinės aktorių ir cirko artistų trupės pasirodymus kiekvieną dieną visą vasarą iki pat rugsėjo 10 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją