Į Delfi redakciją po „Imagine Dragons“ koncerto kreipėsi skaitytoja (vardas ir pavardė redakcijai žinomi), kuri teigė esanti didelė užsienio grupės gerbėja, tačiau neslėpė pasipiktinimo, nes atvykusi pasiklausyti hitais tapusių dainų, jų metu teko stovėti ilgose eilėse prie gėrimų. Tiesa, kiek vėliau buvo ir pranešta, kad tiekėjai susidūrė su netikėtomis problemomis – dėl didelio poreikio buvo išparduotas vanduo ir kiti nealkoholiniai gėrimai.

„Jau nuo pirmos akimirkos, kai atėjau į Vingio parką, žmonių gausa ėmė šiek tiek sekinti, tačiau jaučiau motyvaciją, nes noras pamatyti savo mėgstamos grupės koncertą gyvenime dažniausiai pasitaiko tik vieną kartą. Kartu su bičiuliais nuėjome pirkti gėrimų. Eilėje prastovėjau apie 1 val. 15 min., ji judėjo labai lėtai. Maždaug po 45 min. iš daugelio palapinių prekybininkai pradėjo šaukti, kad neparduoda vandens, vėliau, jog neturi jokių kitų nealkoholinių gėrimų. Tai labai suerzino. Stovi valandą eilėje su mintimi, kad nusipirksi gėrimų, o paskui supranti, kad reikia eiti į kitą eilę prie vandens stotelių, kuriose dar pusvalandį prastovi. Tuo metu jau buvo prasidėjęs koncertas, stovėdama toje eilėje išklausiau pirmas „Imagine Dragons“ dainas, buvo labai liūdna.

„Imagine Dragons“ koncerto akimirkos – gelerijoje:

Antra, perkant pilstomus gėrimus reikėjo susimokėti ir už gėrimą, ir 3 eurus už daugkartinį puodelį. Išeinant iš koncerto tuos puodelius buvo galima atiduoti ir atgauti pinigus, tačiau dar valandą reikėjo atstovėti eilėje. Buvome penkiese, turėjome 7 puodelius. Juos sudėjome į bokštelį, žmonės praeidami mums jų pridėjo dar daugiau, sakė, kad neverta stovėti tokioje eilėje dėl 3 eurų. Stovėjome 40 min. eilėje, tačiau pastrigo jų sistema, baigėsi grynieji pinigai – monetos, nebuvo galima tam tikros sumos grąžinti ir pridėjus kortelę prie skaitytuvo. Žmonės reaguodami į tokią situaciją pradėjo pardavinėti vieni kitiems puodelius. Mano draugas, kuris stovėjo su 10 puodelių, turėjo gauti 30 eurų, bet pardavė juos priešais stovėjusiam vyrui už 20 eurų. Apsikeitė telefono numeriais ir padarė pavedimą“, – savo patirtimi koncerto metu pasakojo mergina.

Pro akis koncerto dalyviams neprasprūdo bendrovės „Volfas Engelman“ palapinės, kuriose buvo pardavinėjamas šios rūšies alus. Dar visai neseniai Delfi rašė, jog praėjus daugiau nei metams nuo karo Ukrainoje pradžios, šis lietuviškas alus ir toliau pasiekia Rusijos parduotuvių lentynas. Tai rodė visuomenininko, Laisvės TV įkūrėjo Andriaus Tapino paskelbta informacija.

Ilgų eilių prie išėjimo neapsikentę žmonės vertė tvoras

Tiesa, tai nebuvo vienintelis nesklandumas, su kuriuo susidūrė organizatoriai. Netrukus po to, kai baigėsi Amerikos grupės pasirodymas, didžiulė žmonių minia patraukė link zonų, kuriuose buvo galima išeiti iš Vingio parko teritorijos. Vis dėlto susidurti su eilėmis teko ir čia, ne vienas žmogus skundėsi, kad jose teko prastovėti apie valandą laiko.

„Visų koncertų klasika – išverčiama tvora ir išeinama pro kitą pusę. Taip nutiko ir šį kartą, žmonės praėjo visiškai laisvai numetę tvoras“, – Delfi pasakojo koncerto dalyvė.

„Iš aplinkinių girdėjome tokius paprastus pasipiktinimus, žmonės sakė: „Nesąmonė, kiek čia reikia laukti“, patys su bičiuliais kalbėjome, kad rengiant tokio mąsto koncertus, miestas galėtų susitvarkyti infrastruktūrą, nes tikrai nėra labai normalu tiek laiko išeidinėti iš Vingio parko“, – Delfi sakė kita skaitytoja (vardas ir pavardė redakcijai žinomi).

Tiesa, mergina pabrėžė pastebėjusi, kad šalia Vingio parko pėsčiųjų tilto budėjo policijos pareigūnai, kurie stengėsi užtikrinti saugų žmonių išėjimą iš renginio zonos.

„Jie reguliavo minią ir tik daliai žmonių leido praeiti, paskui uždarydavo tiltą ir tik praėjus vieniems leisdavo kitus“, – pasakojo skaitytoja.
Eilės prie išėjimo iš Vingio parko po „Imagine Dragons“ koncerto

Apie tokiu būdu prižiūrimą tvarką Delfi patvirtino ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja.

„Buvo ribojamas praėjimas tiltu ir apie tai buvo pranešama informaciniuose plakatuose, kurie buvo išstatyti šalia tilto. Vakar sulaukėme ir kelių pranešimų, kad galimai linguoja tiltas, todėl dėl žmonių saugumo policijos pareigūnai priėmė sprendimą riboti žmonių srautus. Tačiau atkreiptinas dėmesys į tai, kad tai buvo ne vienintelis išėjimas iš Vingio parko ir buvo galima rinktis kitus kelius“, – sakė J. Samorokovskaja.

Nusipirkę bilietus į VIP zoną pasidalijo nemalonia patirtimi

Prieš daugiau nei metus paskelbus apie parduodamus bilietus į „Imagine Dragons“ koncertą Vingio parke gerbėjai galėjo pasirinkti kelis variantus – pirkti bilietą į įprastą stovimą vietą, fanų ir VIP zonas. Visgi pastaruosius bilietus nusipirkę gerbėjai liko kaip reikiant nusivylę, mat ne tik stovėjo neįtikėtinai toli nuo scenos, bet ir susidūrė su organizacinėmis kliūtimis. Šia patirtimi socialiniuose tinkluose pasidalijo žurnalistas ir laidų vedėjas Tadas Grabys.

„(Ne)geriausias metų koncertas. Ilgas patirties tekstas.

Koncerto į „Imagine Dragons“ visi laukėme visus metus. Vos tik atidarė bilietų pardavimą, iš karto nusipirkome VIP bilietus į „Imagine Dragons“ (ID) koncertą Vingio parke. Taip taip, VIP bilietus, nes:

a) niekada nesu buvęs VIP zonoje tokio mąsto koncerte, tad buvo įdomu pabandyti, kaip organizatoriai žadėjo – experience bei b) prie tokios grupės reikia ir atitinkamos aplinkos bei deramo aptarnavimo (ko ir buvo tikėtasi su VIP zona).

Grupę ir puikų pasirodymą gavome, o aplinka ir aptarnavimas, matyt, nespėjo atvykti į Vingio parką...

Kaip ir daugelis fanų jau nuo savaitės pradžios pradedame klausyti įvairių ID dainų, kad pajausti artėjančią koncerto dvasią. Trečiadienis pradedamas pakilia ir džiugia nuotaika, nes visgi po darbų laukia ilgai lauktas ID koncertas su VIP bilietais priešaky. Aišku, nesitikime raudono kilimo ir palydėjimo už rankos, tačiau prideramas atidumas ir atitinkamas organizatorių pasiruošimo lygis savaime tikėtinas – visgi „Live Nation Lithuania“ tokio mąsto koncertus organizuoja ne pirmą kartą.

Visos įdomybės prasidėjo vos tik atėjus į bilietų patikrą. Malonūs žmonės nuskenuoja bilietus, įteikia dovanėles, bet neužklijuoja dalyvio apyrankės (!). Matome, kad ant stalų sudėtos rožinės spalvos apyrankės su užrašu VIP ir klausiame:

– Ar neuždėsit VIP apyrankių?

– Ne, neuždėsime. Ten toliau praeisite ir uždės jums apyrankes, – atsako mums.

Nustembame, bet galvojame, kad jei toliau praėjus uždės, tai toliau ir einame. Ateiname prie antros patikros linijos. Moteris kaip per patikrą oro uoste labai jau atmestinai „patapšnoja“ žmones. Aišku, nesvarbu tu vyras ar moteris, bet moteriškė daro savo darbą ir galimai tikrina visus nepaisant lyties (!). Man tai atrodo gan keistoka, nes įprastai tokias patikras daro tik tos pačios lyties atstovai, tačiau tam didelės reikšmės neteikiu, nes saugumas irgi labai svarbus dalykas. Praėjus pro apsaugos moteriškę, pasitinka panelė, kuri užklijuoja fanų zonos apyrankę. Mes vėl teiraujamės:

– O tai neturėtų būt VIP apyrankės? Ar čia viskas gerai, kad čia yra fanų zonos apyrankė?

– Taip, viskas gerai. Jūs pateksit visur (!), o dabar eikit į dešinę pusę (!), – atsako panelė.

Nu ok... Jei pateksime, tai tada einame į dešinę (kaip ir sakė). Eidami dešine puse matome vien tik ToiToi tualetus ir jokios VIP zonos. Paklausiame apsaugos, kur yra VIP zona, ir ji mums atsako, kad mums reikėjo eiti ne į dešinę, bet į kairę. Oh well... braunamės į tą kairę link mūsų norimos zonos. O čia jau prasideda kita smagi istorija....

Priėjus prie VIP zonos pasitinka apsauginis ir natūraliai klausia:

– Kur jūsų VIP juostelės ant rankų?

– Mes turime tik va tokias (rodome) fanų zonos. Sakė, kad jos tinkamos ir mus įleis;

– Ne, reikia rožinių (!), – patikslina mums apsauginis;

– Mes jas matėme ir klausėme, ar mums jų neuždės, tai sakė, kad nedės, – jau papykę atšauname;

– Tai nueikit, kad uždėtų, nes čia jūs ne vieni tokie, kuriems neuždeda... – atsako mums apsauginis ir toliau leidžia žmones, kurie su rožinėmis apyrankėmis, į mūsų norimą zoną.

Neslėpkime, ties šiuo momentu jau esame tokie gerai supykę ant organizatorių. Paskambiname pažįstamai, kuri šiek tiek prisideda prie renginio organizavimo ir teiraujamės apie esamą situaciją ir kaip ją galima išspręsti. Pastaroji atsiprašo, nuramina ir po kurio laiko atveža apyrankes (ačiū!). Mes jas užsiklijuojame, patenkame į norimą zoną. Kadangi buvo galimybė vaišintis šaltaisiais gėrimais, visą vakarą kartu svaiginomės ir dyzelio smarve iš generatoriaus, kuris nepaliaujamomis apsukomis šaldė pilstymo įrangą.

Perkant VIP bilietus, tu visgi tikiesi, kad renginį stebėsi bent jau iš geros lokacijos ir tikėtina, kad kažkiek patogiau, tačiau vargu ar visą tai galima pavadinti VIP vieta. Ir negalvokit, kad VIP zona tai vieta, kur tu esi arti dainininko ar juolab scenos – nieko panašaus (!). Su telefonais zoom`inom iki max, kad galėtume išgauti geresnius kadrus ir stebėjome pasirodymą iš šono. Mes su draugais juokavome, kad VIP zona – „gardelis su vištų laktomis“. Kas turėjot kaimą, tai puikiai suprantant, apie ką aš. Tai taip ir buvo – trijų laiptelių pakopos. Pakopos maždaug tokios, kurias naudoja choristai koncertuose, kad choras nestovėtų vienoje eilėje, o galėtų gražiai laiptuotai sustoti. Tai ant tokių laiptelių žmonės pasidėję savo gautus VIP dovanų maišelius sėdėjo. Tikriausiai dėl to, kad neišsiteptų. Na, o aš prisėdau ir laukiu koncerto pradžios. Vos tik apsidairęs pamatau, kad pakopų pagrindai yra sušaudyti susegikliais (tais, kur lapus segame, tik tvirtesniais – statybiniais) ir vienas iš jų išlindęs ir netoli manęs. O jei tiksliau – plius minus nago ilgio vielos gabaliukas su potencialu susmigti bet kur... (!) Tik informuoju, kad VIP zonoje buvo ir nemažai vaikų. Tai, kad nei aš, nei kažkas kitas neatsisėstų, paprastuoju būdu jį nulaužiu ir pasiimu pasižiūrėti VIP`ų dovanų maišelį.

VIP dovanų maišelyje kaip ir įprasta koncertuose – ID atributika: kojinės, akiniai nuo saulės ir plakatas. Išvyniojame plaktą, kuris, anot „Live Nation Lithuania“, turėjo būti su ID narių parašais. Voila – parašų nėra (!). Netikėtai pasigauname pro šalį einančią pažįstamą (tą pačią) ir teiraujamės, kodėl viskas čia taip vyksta... Aišku, malonus pokalbis ir vėl gi atsiprašymas, tačiau nuotaikos tai nei kiek nepataiso ir koncerto vibe`as sugadintas (perskaitę iki galo suprasite, kodėl). Sugadintas ne todėl, kad mums reikėtų tos atributikos, o todėl, kad organizatoriai visiškai nepasiruošę. Bent jau sukoordinuoti VIP zonos žmonių, kurių plius, minus tik 50.

Aišku, po kokio pusvalandžio prisistato vyrukas, kuris paprašo grąžinti mūsų jau turimus maišelius (kažkaip tikėjausi, kad bent jau paliks ir tuos, ir tuos maišelis, kaip ženklą, kad „sorry, susimovėme, tai turėkitės abu maišelius kaip mažą papildomą dovanėlę“, bet oh well...) ir atiduoda tuos, kurie mums ir turėjo būti skirti (visa atributika ir plakatas su ID parašais). Apsikeičiame ir maišelius su jau tinkamai paskirstyta atributika atiduodame pažįstamos vaikams, nes nu, kur mes juos dėsim... Tai bent mažieji bus apsidžiaugę (taip ir buvo, matėme kaip fotografavosi). Ačiū Dievui, ties tuo ir baigėsi visi nemalonumai, nes tiesiog koncertas jau prasidėjo, o ten jau nesklandumų nebuvo, tik geros dainos, gražūs efektai ir žmonių plojimai.

Tai tada kyla klausimas, ar tikrai verta pirkti VIP bilietus į „Live Nation Lithuania“ organizuojamus koncertus ir ypač, kai tie bilietai kainuoja 540 eurus... Taip, 540 eurus (ties tuo nei kiek nesididžiuoju ir nesipuikuoju, o informuoju, kad tai būtų pamoka visiems). Kainuoja tiek, kad galėtum išskristi į kelionę, tačiau naiviai tikiesi, kad laukiamiausiame metų koncerte už tokią didelę pinigų sumą tu gausi atitinkamą aptarnavimą ir paslaugas. Juolab, kad tu moki ne už geresnį ar kokybiškesnį koncertą, nes tą patį koncertą turi visi nepriklausomai nuo bilieto sumos. Tu moki už komfortą ir kitus patogumus, kurių, deja, negauni. Labai apmaudu ir kartu keista, kad „Live Nation Lithuania“ nesugeba sukoordinuoti (!) net pačios mažiausios grupės žmonių (plius, minus 50 buvo, bet sakė, kad talpins iki 100).

Tad siūlau susiskaičiuoti šiame tekste esančius šauktukus ir įsivertinti bei dar kartelį labai gerai apgalvoti savo sprendimus prieš leidžiant didelius pinigus į „Live Nation Lithuania“ organizuojamus koncertus.

Renginius aš moku organizuoti akivaizdu geriau. Šį kartą tik didelis nusivylimas ir nulis rekomendacijų“, – socialiniame tinkle rašė garsus žurnalistas ir laidų vedėjas.

Didelių pažeidimų neužfiksuota, bet greitoji pagalba kviesta

Delfi kreipėsi komentaro dėl trečiadienio įvykių Vingio parke į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą. J. Samorokovskaja patikino, kad buvo sulaukta kelių pranešimų apie galimai suklastotus bilietus ir triukšmą.

„Susirinko tikrai kultūringa kompanija, atsižvelgiant į tokią masę žmonių. Organizatoriai parašė pareiškimą dėl bilietų klastojimo, kol kas policija aiškinasi aplinkybes. Koncerto metu dirbę pareigūnai sakė, kad nieko nebuvo su narkotinėmis medžiagomis“, – komentavo J. Samorokovskaja.

Komunikacijos poskyrio vedėja pabrėžė, kad sulaukta pranešimų ir apie triukšmą.

„Buvo keli pranešimai, kad pranešėjams trukdoma ilsėtis, girdima muzika iš Vingio parko. Vienas buvo 22:23 val., o kitas 22:40 val. Daugiau įvykių neužfiksuota“, – patikino Komunikacijos poskyrio vedėja J. Samorokovskaja.

Delfi susisiekė su Greitosios medicinos pagalbos filialo Vilniuje atstovais, kurie patikino, kad „Imagine Dragons“ koncerto Vingio parke metu dirbo privati greitoji medicinos pagalba. Nepaisant to, į Vingio parką buvo gauti trys iškvietimai.

„Matau, kad buvo rankos trauma, o po to trūko kojos vena. Matyt žmogus turėjo susirgimą. Daugiau nieko nebuvo. Greičiausiai jie tvarkėsi patys“, – komentavo Greitosios medicinos pagalbos filialo Vilniuje atstovas.

Organizatorių komentaras

Delfi dėl šių įvykių susisiekė su koncertą organizavusios įmonės „Live Nation Lietuva“ vadovu Aleksandru Karablikovu. Pasiteiravus, kaip vertina žmonių pastebėjimus ir skundus dėl eilių prie išėjimo, jis patikino, kad buvo vadovaujamasi Vilniaus miesto savivaldybės, VšĮ Vilniaus parkų ir policijos nurodymais, pagal kuriuos ir buvo organizuojamas žiūrovų srautų judėjimas.

„Vingio parkas turi tik tris įėjimus ir išėjimus, kas apsunkina šį procesą, tačiau dėl šios priežasties žiūrovus į masinius renginius visada kviečiame atvykti kur kas anksčiau ir realiai įvertinti laiką, skirtą pasiekti renginio vietą ir iš jos išvykti. Eilės susidarė prie Žvėryno tilto, tačiau pats tiltas nebuvo uždarytas – eismas tiltu buvo ribojimas dėl saugumo. Toks nurodymas buvo gautas iš Vilniaus miesto savivaldybės ir iš Vingio parko administracijos“, – komentavo A. Karablikovas.

Atkreipus dėmesį į žmonių pasipiktinimą dėl nebeparduodamo vandens, „Live Nation Lietuva“ vadovas patikino, kad taip galėjo nutikti dėl to, kad viename iš kioskų pasibaigė vandens atsargos. Vis tik jis pabrėžė, kad po kelių minučių vandens atsargos turėjo būti pripildytos.

„Galimai viename iš pardavimo kioskų pasibaigus vandeniui jo nebuvo galima įsigyti. Tačiau ne ilgiau nei keletą minučių vandens atsargos buvo papildytos iš šalimais esančio kiosko. Vingio parke veikė visos atviros vandens kolonėlės. Taip pat prie scenos buvo dalinamas vanduo“, – teigė jis.

Paklausus, kaip vertina koncerto metu pardavinėjamą „Volfas Engelman“ alų, žinant, kad ši įmonė turėjo sąsajų su produkcijos prekyba užsienyje, A. Karablikovas teigė neturintis tokios informacijos dėl šio alaus gamintojo sąsajos su Rusija.

Pateikus informaciją apie VIP zonoje buvusį asmenį, kuriam kilo problemų ne tik dėl apyrankių ir patekimo į tinakamą zoną, bet ir neįtikėtinai didelio atstumo, „Live Nation Lietuva“ vadovas Delfi pabrėžė, kad galimai įvyko žmogiška klaida.

„Apklausėme renginyje dirbusį personalą ir apsaugos darbuotojus, surinkome visą informaciją dėl šio atvejo. Galimai įvyko žmogiškoji klaida. Džiaugiamės, kad pavyko ją laiku ištaisyti. VIP zonos lokacija, konstrukcijų aukštis, tvirtinimo elementai pilnai atitinka griežtus atlikėjų vadybos ir saugumo reikalavimus.

VIP zonoje esantys lankytojai visą renginį galėjo stebėti iš viršaus virš daugiatūkstantinės minios, o panorėję galėjo įeiti į arčiausiai scenos esančia fanų zoną ir koncertu mėgautis iš ten“, – komentavo „Live Nation Lietuva“ vadovas A. Karablikovas.

Jei po šio koncerto norite pasidalinti ir savo įspūdžiais, laiškus galite siųsti paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)