Šiltą, gilų, intymų akustinį skambesį šiam koncertui pasirinkę „Fink“ – Fin Greenall ir Thomas Moked Blum – programą atliko drauge su Modesto Pitrėno diriguojamu Lietuvos kameriniu orkestru, rašoma pranešime spaudai. Specialiai festivalio pasirodymui orkestrinę aranžuotę kūrė talentingas kompozitorius, trombonininkas Jievaras Jasinskis.

Tarptautinė kolaboracija tarp šių atlikėjų įvyko pirmą kartą.

„Labai džiaugiuosi neeiline patirtimi. „Fink“ muzika man labai patinka savo jautrumu ir nuoširdumu. Gavau nemažai kūrybinės laisvės, aranžuojant orkestrinę partitūrą pagal akustinę „Fink“ versiją, ir tai labai vertinu. Taip pat džiaugiuosi galimybe Lietuvos kameriniam orkestrui pritaikyti tris kūrinius iš „Fink“ orkestrinės programos, kurią aranžavo mano labai mėgiamas aranžuotojas Jules Buckley, – po pasirodymo kalbėjo J. Jasinskis, kuris ir pats grojo šiame koncerte. – Labai šiltą įspūdį paliko Finas – draugiškas ir pozityvus žmogus.“

Ne kartą Lietuvoje koncertavęs F. Greenallas yra sakęs, jog mėgaujasi ne tik buvimu mūsų šalyje, bet ir mūsų šalies publika, kuri, jo manymu, yra išskirtinė. „Niekada netikėjau, kad galiu turėti tiek fanų Lietuvoje. Tai – nuostabu. Kaskart atvažiuodamas čia jaučiuosi praktiškai kaip namie”, – kalbėjo muzikantas.

Koncerto Vilniuje akimirkos - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją