Dėl koronaviruso pandemijos paskutinį kartą 2019-aisiais metais surengta masinė muzikos šventė tada subūrė apie 110 tūkst. žmonių. Tikėtina, kad šiemet jų čia bus ne mažiau: jau patį pirmą vakarą visos festivalio erdvės užsipildė tūkstančiais muzikos mylėtojų.

Prie pat Baltijos jūros kasmet rengiama efektinga muzikos fiesta stebina ryškiais muzikiniais vardais. Šiemet – ne išimtis. Pirmąją dieną pagrindinėje scenoje pasirodė Lietuvoje ką tik viešėję „Maneskin“, taip pat „Imagine Dragons“ ir Rihannos mylimasis, reperis Asap Rocky.

Atlikėjų sąraše – „The Chemical Brothers“, „The Killers“, „Years & Years“, Jessie Ware, Megan Thee Stallion, „Playboi Carti“, „Glass Animals“, Martin Garrix ir daug kitų žvaigždžių pasirodymų.

Patį pirmąjį vakarą minioje ir automobilių stovėjimo aikštelėse, kaip įprastai, buvo galima girdėti ypač daug lietuvių kalbos, matyti lietuviškų automobilių numerių. Mūsų tautiečiai nepabijojo nemažo, 600 kilometrų, atstumo ir atkeliavo į festivalį.

Festivalis yra išties didžiulis, žmonės plūsta būriais iš visų įmanomų pusių, prie tualetų nusidriekusios ilgiausios eilės, o atstumai tarp objektų reikalauja miklesnių kojų, jei nori visur suspėti.

Apžvelgiant pirmos dienos festivalio lankytojų stilių, galima būtų apibūdinti jį keliais raktiniais žodžiais – laisvumas, drąsa, saviraiška ir rokenrolas. Klasika tapę blizgučiai čia irgi nutūpė ant veido ir kitų kūno dalių. Iš tiesų, galima buvo pamatyti pačių įvairiausių stilių, tačiau labiausiai išsiskyrė „Måneskin“ gerbėjai: išraiškingi, provokuojančiai, juodai apsirengę jaunuoliai. Žmonės atsipalaidavę, labai laimingi, su malonumu pozavo nuotraukoms be jokių įkalbinėjimų.

Visa tai ir dar daugiau kviečiame pamatyti ir vaizdo įraše, ir nuotraukų galerijoje.

Daugiau naujienų iš įvairių muzikos festivalių – rubrikos „Veidai“ kategorijoje „Festivalizuokis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją