Anot Lietuvos kelių policijos tarnybos vyr. specialisto Aliaus Rėkaus, nuo ryto budintiems pareigūnams įkliuvo šeši vairuotojai. Jis pastebi, kad dažname festivalyje paskutinė jo diena tampa tikru iššūkiu, nes ilgai šventę festivaliautojai iškeliauja į namus.

„Didžiausias nustatytas girtumas yra 1,12 promilių. Kiekvienas toks vairuotojas turi savų pasiteisinimų. Vienas sakė, kad skuba į Kauną pakeisti automobilio stiklą. Kaip taisyklė, tokie pasiteisinimai visuomet būna nelogiški.

Kita vertus, tendencijos tikrai gerėja. Festivalių organizatoriai dabar pasirūpina profesionaliais alkotesteriais ir taip kiekvienas norintysis gali pasitikrinti savo girtumą. Žinoma, tai pamoko ne visus. Tie, kurie nori keistis, ir pasikeičia, elgiasi atsakingiau“, - kalbėjo A. Rėkus.

Jis taip pat pridūrė, kad su kolegomis skirtingose vietose festivalio apylinkėse budės ir tvarką palaikys iki pat festivalio pabaigos.

Ir nors pareigūnai daugybės įkaušusių vairuotojų šiandien nepastebėjo, teritorijoje budintys apsaugos darbuotojai prasitarė, jog vis dar nemažai festivalio dalyvių į teritoriją bando įsinešti narkotinių medžiagų ir alkoholinių gėrimų, kurie yra griežtai draudžiami.

Tam jie pasitelkia fantaziją ir stengiasi panaudoti ne tik drabužius ir rankines, bet ir bičiulių pagalbą. Drąsiausieji nepabijo ir nuolatos teritoriją stebinčios apsaugos bei pareigūnų.

„Jie dažnai jaučiasi drąsiau nei turėtų, todėl bando įsinešti nemažai draudžiamų medžiagų. Visko prisižiūrime, bet dažniausiai pavyksta tiesiog paaiškinti ir kivirčai nekyla. Tik sukčiaujančių netrūksta“, - kalbėjo nenorėjęs savo vardo skelbti apsaugos darbuotojas.

Pasak pašnekovo, jiems, skirtingai nei policijos pareigūnams, daugiausiai darbo tenka pirmosiomis festivalio dienomis, kai renginio dalyviai tik planuoja savo pramogas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)