Scenoje pasirodyti pirmiems – visada didelis iššūkis, tačiau ilgametė patirtis ir neabejotinas profesionalumas padėjo muzikantams nepriekaištingai atlikti patikėtą užduotį, rašoma pranešime spaudai. Šis kolektyvas džiaugsmingai sutinkamas įvairiose Europos scenose.

Sprendžiant iš Klaipėdos pilies džiazo festivalio publikos reakcijos, „keisti žvėrys“ (grupės pavadinimo vertimas iš japonų kalbos), nuo šiol gerbėjų turės ir Lietuvoje. Jokių standartų nevaržoma muzika geriausiai skamba ten, kur labiausiai jaučiama laisvės dvasia – Klaipėdoje.

Vėliau scenoje pasirodė jaunosios kartos atstovai - perspektyvi dainininkė Emilija Bučinskaitė su grupe „Emilija Bucci Band“. Šią grupę sudaro nepaprastai talentingi ir ambicingi žmonės, kurie puikiai žino, jog užkariauti klausytojų širdis nėra lengva. Tačiau šį vakarą jie padarė viską, kad neliktų nepastebėti.

„Emilija Bucci Band“ atliko žinomus džiazo standartus, soul bei R&B muzikos kūrinius ir sulaukė nuoširdaus publikos palaikymo bei primygtinio prašymo pakartot. Krištolo skaidrumo Emilijos balsas, žaismingos vokalinės ir instrumentinės improvizacijos, artistiškumas ir gebėjimas laisvai bendrauti su publika leidžia šiam kolektyvui prognozuoti puikią sceninę ateitį.

Pirmosios dienos programą užbaigė “braliukai” iš Latvijos – FunCOOLio, drąsiai eksperimentuojantys ir meistriškai plakantys džiazo, roko, bliuzo, bosanovos muzikinius kokteilius. FunCOOLio autorines kompozicijas su užburiančiu Hammond vargonų skambesiu ir virtuoziškai atliktomis tenorinio saksofono solo partijomis, publika įvertino aplodismentais.

Tai buvo šiltas, jaukus, romantiškas vakaras, į marias nyrančią saulę palydėjęs kompozicija „Jurmala sunset“, kuriai grupės lyderis Deniss Gradalevs ilgai nedvejodamas suteikė naują pavadinimą „Klaipėda sunset“.

„Pirmųjų pasirodymų visada laukiu su virpuliu. Tačiau šis koncertas dar kartą įrodė, kokia didelė jėga yra scenos profesionalų ir klausytojų – tikrų muzikos gurmanų bendrystė. Esu nepaprastai dėkinga visiems, drauge kuriantiems šventę ir kviečiu nepraleisti nei vieno koncerto.” – paragino festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

XXVIII Klaipėdos pilies džiazo festivalis vyksta liepos 6 - 9 d., Kruizinių laivų terminale. Visi renginiai nemokami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją