Daugybę gerbėjų visame pasaulyje turintis muzikas – ypatingai mylimas bei laukiamas Lietuvoje. Čia Kenny Garretto koncertai pasitinkami bei palydimi gausiomis publikos ovacijomis.

Sakoma, kad jo lūpose instrumentas skamba sodriai, netgi raumeningai.

„Kenny toną apibūdinčiau kaip storą ir platų. Turintį kandumo, tačiau tokio, kuris nerėžia ausies. Kitaip nei daugelio klasikinių alto saksofonininkų, jo skambesys nėra saldus. Veikiau, karčiai saldus – su aštriu, lengvai rūgščiu prieskoniu. Primena gerą belgišką alų…“, – rašoma tarptautiniame saksofonininkų forume.

Naujausiame savo albume „Sounds From The Ancestors“ (2021) muzikas komponuoja garsyną iš vaikystėje girdėtų džiazo, R&B, Detroito gospelo fragmentų.

„Tai sielą pakylėjanti muzika, įkvėpta tokių žmonių kaip Johnas Coltrane, Aretha Franklin, Marvinas Gaye, taip pat bažnytinės muzikos; joje aš girdžiu savo protėvių dvasią“, – sako Kenny Garrettas.

Per savo karjerą, kaip kompozitorius, atlikėjas bei aranžuotojas, jis yra prisidėjęs prie kelių dešimčių muzikinių albumų.

1960-iais Detroite gimęs muzikas išgarsėjo dar 18-os, grodamas Duke Ellingtono orkestre ir Mileso Daviso grupėje. Dalį kūrybinio gyvenimo jis praleido Niujorko studijose bei scenose, kur grojo su tokiais ikoniškais atlikėjais kaip Freddie Hubbardas, Dannie Richmondas, Woody Show ir daugybė kitų.

Per beveik keturis dešimtmečius savo, kaip solo virtuozo bei grupės lyderio, karjerą Kenny Garrettas buvo nominuotas net 8-iems „Grammy“ apdovanojimams ir yra pelnęs statulėlę už geriausią instrumentinį džiazo albumą („Pushing the World Away“, 2013).

Koncerto Vilniuje akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją