Į Vingio parką dar gerokai prieš koncerto pradžią, kuri buvo numatyta 20 val., rinkosi daugybė „Imagine Dragons“ gerbėjų, dalis jų – pasipuošę grupės atributika.

Atvykusieji anksčiau galėjo nusipirkti maisto ar gėrimų. Dalį grupės gerbėjų nustebino gana aukštos kainos, kita dalis liko suglumusi, kai pirkdami vandenį negavo kamštelių – teko nemenkai pasistengti, kad šėlstant minioje vanduo neišsilietų ir liktų buteliuke. Eilėje stovinčiuosius nustebino ir pardavėjo komentaras, neva norintys gauti buteliuką su kamšteliu turi papildomai susimokėti. Tiesa, kiek vėliau paaiškėjo, kad tai greičiausiai tebuvo pokštas.

O dar prieš į sceną lipant grupei „Imagine Dragons“ paaiškėjo, kad prekeiviai pritrūko nealkoholinių gėrimų – nei vandens, nei jokių kitų gaiviųjų gėrimų nebebuvo įmanoma nusipirkti.

Maisto kainos "Imagine Dragons" koncerte

„Imagine Dragons“ apšildė populiari Amerikos grupė

„Imagine Dragons“ apšildžiusi grupė „AJR“ neprivertė laukti gerbėjų savo dainų, į sceną žengė lygiai 20 val. Tiesa, žmonės tuo metu dar neskubėjo burtis arčiau scenos, koncertą dalis jų stebėjo sėdėdami ant žolės arba lūkuriuodami eilėse prie gėrimų.

„Sveiki, Vilniau, ačiū jums labai. Ponios ir ponai, mes esame čia tam, kad apšildytumėme „Imagine Dragons“. Esame jų gerbėjai nuo tada, kai tik išgirdome pirmąją dainą“, – susirinkusiai publikai kalbėjo „AJR“ vokalistas.

Viso koncerto metu grupės vokalistas mielai bendravo su publika, scenoje skambėjo puikiai lietuviams pažįstami kūriniai. Ant scenos vos pasirodžius grupei tapo aišku, kad nuo jų dainų skamba kone visas Vilnius – muzikos garsai buvo girdėti ne tik aplink Vingio parką esančius rajonus, bet ir nuošalesnėse vietose.

Delfi primena, kad sostinės Vingio parke vykstantį šou patikėta pradėti amerikiečių indie-pop muzikos grupei „AJR“, kurią sudaro multiinstrumentalistai broliai Adamas (bosinė gitara, vokalas), Jackas (vokalas, gitara) ir Ryanas Metzgeriai (ukulelė, fortepijonas, vokalas), dar vadinami broliais Met. 2007-aisiais metais Niujorke muzikuoti pradėję broliai muziką kuria, įrašinėja ir prodiusuoja savo gyvenamajame bute, kuriame įsirengė nedidelę įrašų studiją.

Dideliais hitais tapusios „AJR“ dainos „I'm Ready“, „Sober Up“, „Burn The House Down“, „Way Less Sad“, „100 Bad Days“, „Weak“, „World's Smallest Violin“, „Bang!“, „I Won't“ ir „The DJ Is Crying For Help“ ne tik sumušė perklausų ir peržiūrų rekordus, bet ir atvėrė didžiausių muzikos festivalių duris. Grupę kartu koncertuoti kvietė Demi Lovato, „The Wanted“, o šiemet „AJR“ pradeda ir visus grupės „Imagine Dragons“ gastrolių Europoje koncertus.

„Imagine Dragons“ pakerėjo į Vingio parką susirinkusią publiką

Praėjus maždaug pusvalandžiui po apšildančiosios grupės pasirodymo, į sceną žengė grupė, dėl kurios susirinko gerbėjų pilnas Vingio parkas. „Imagine Dragons“ publika pasitiko garsiais bei gausiais plojimais.

Jau pačioje koncerto pradžioje nuskambėjo viena populiariausių grupės dainų „Believer”, kuri kaip reikiant užvedė publiką. Į Vingio parką susirinkę garsenybių gerbėjai garsiai dainavo priedainio žodžius.

„Ačiū, kad pasirinkote mus, darykite, ką norite daryti, jauskite, ką norite jausti – taiką, pyktį, džiaugsmą. Ačiū, kad priėmėte mus į savo nuostabų miestą“, – nuskambėjus porai dainų sakė grupės vokalistas ir sudainavo „It's time“.

„Pakelkite rankas, kam tai pirmasis šou. Ar tai tavo pirmasis šou? Kiek tau metų, 7? Man tai patinka. Mes tau pagrosime dainą. Tai tavo gyvenimo pradžia, gali daryti, ką tik nori, jei tau sakys, kad negali, nekreipk į tuos žmones dėmesio”, – kreipėsi į vieną iš publikoje stovėjusių vaikų grupės lyderis. Susižavėjusiam mažamečiui jis paskyrė dainą „Thunder”.

Panašu, kad ši akimirka ištirpdė klausytojų širdis, buvo girdėti, kaip žmonės po tokių žodžių garsiai plojo, o suskambus pirmiems dainos akordams traukė mobiliuosius telefonus, kad įamžintų populiaraus kūrinio atlikimą.

Po šios dainos grupės lyderis scenoje pasirodė nusimetęs marškinėlius. Tiesa, nors atliko ramią dainą „Birds”, publika tiesiog šėlo, ėmė garsiai šaukti, taip išreikšdama palaikymą ir simpatijas iš už Atlanto atvykusioms įžymybėms.

Nepamirštamą atmosferą Vingio parke kūrė ir specialieji efektai, koncerto metu į dangų ne kartą skriejo konfeti. „Imagine Dragons” gerbėjai, kurie stovėjo kiek toliau, viską galėjo matyti keliuose didžiuliuose ekranuose.

Koncertui besibaigiant grupės vokalistas Danas Reynoldsas skyrė jautrius žodžius sunkumus patiriantiems žmonėms. Jis ragino aplinkinius jiems padėti, nebijoti kreiptis į specialistus, gyventi, nes kiekviena akimirka yra nuostabi.

„Imagine Dragons“ koncerto akimirkos – galerijoje:

Apie „Imagine Dragons“

Superhitų kūrėjai „Imagine Dragons“ yra pelnę „Grammy“, „Billboard“ ir Amerikos muzikos apdovanojimus, Lietuvoje jie koncertuoja po septynerių metų pertraukos.

2013-aisiais grupė buvo tituluota geriausia nauja JAV grupe ir žaibiškai tapo garsiausiomis Las Vegaso žvaigždėmis. Daugybę įrašų platininiais tiražais pardavusi roko grupė „Imagine Dragons“ pernai paskelbė apie naujus koncertus, kuriais papildė savo pasaulines gastroles „Mercury World Tour“.

Turas yra skirtas grupės dvigubo albumo „Mercury – Acts 1 & 2“ pristatymui. Jis prasidėjo rugpjūčio 2 d. „Smukfest“ festivalyje Danijoje. Vėliau grupė vyko į Italiją, Kroatiją, Lenkiją, Lietuvą, aplankys Prancūziją, Izraelį ir Graikiją, o gastroles užbaigs rugsėjo 8 d. „Chambord Live“ festivalyje Prancūzijoje.

„Imagine Dragons“ yra viena geriausių koncertinių grupių pasaulyje. Neatremiama energija, nuostabiais ir apgalvotais šou „Imagine Dragons“ scenoje kuria muzikinius nuotykius, kuriuose rokas jungiasi su hiphopo, folko ir elektroninės muzikos elementais.

Nuo debiuto 2009 m., visi penki grupės albumai pasiekė perkamiausių įrašų dešimtukus JAV. Naujausią grupės dvigubą albumą „Mercury – Acts 1 & 2“ prodiusavo legendinis Rick Rubin. Dominuodami radijuje, „Imagine Dragons“ bendradarbiavo su didžiausiomis muzikos žvaigždėmis – pradedant Kendrick Lamar, Lil Wayne, Wiz Khalifos ir baigiant Avicii bei kino filmų muzikos kompozitoriumi Hans Zimmer.

„Imagine Dragons“ aktyviai dalyvauja labdaringoje veikloje. Grupė surinko ir paaukojo milijonus, kuriuos skyrė įvairiems tikslams, įskaitant vaikų vėžio labdaros fondą „Tyler Robinson Foundation“, „Imagine Dragons“ lyderio Dano Reynoldso fondui „LOVELOUD Foundation“ bei LGBTQ+ festivaliams remti. 2022 m. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis grupę „Imagine Dragons“ paskelbė fondo „UNITED 24“ ambasadoriais, teikiančiais humanitarinę pagalbą Ukrainai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)