Festivalio grojaraštyje puikuojasi tarptautinių žvaigždžių vardai ir gausus būrys lietuviškųjų, tarp kurių – atlikėjas ir dainų kūrėjas Gabrielius Vagelis, savo pasirodymą festivalyje surengsiantis jau antrus metus iš eilės. „Delfi rytas“ laidoje drauge su broliu Osvaldu, užimančiu ir jo vadybininko pareigas, apsilankęs dainininkas, papasakojo apie įgyvendintus ir laukiamus vasaros planus, kokią išskirtinę reikšmę jam turi festivalis „Karklė“ ir kodėl niekada nemiegojo palapinėje festivalio metu.

Laidos vedėjai pokalbį pradėjus klausimu apie vasaros planus ir ar festivalis „Karklė“ yra vienas jų didesniųjų, dainininkas pritariamai linktelėjo – nors įvykusių koncertų būta, o planuose numatomi dar keli – muzikos ir pramogų festivalis išsiskiria kaip „vienas iš didžiausių šios vasaros renginių“. Brolį papildydamas jo vadybininkas O. Vagelis paatviravo, jog ir po surengtų koncertų vasaros pradžioje, vis dar gaunantys nemažai užklausų su klausimu „Kada sugrįšite?“, tad „Karklės“ festivalis – puiki proga tam.

Į vieną iš žurnalistės Kristinos Ciparytės klausimų – „Ar smagu sugrįžti į festivalį?“, G. Vagelis atsakė atvirai ir su plačia šypsena veide: sugrįžti į „Karklę“ dar neteko! Praėjusiais metais atlikėjas debiutavo festivalio scenoje, o prieš tai buvę pasirodymai Karklėje buvo akustiniai, tad ir su festivalio formatu jų lyginti negalįs.

„Praėjusiais metais turėjome pilnavertį festivalinį pasirodymą: pasirodėme scenoje, kuri buvo įsikūrusi prie pat jūros, o mūsų klausė gausus būrys žmonių. Tai galiu pasakyti – jausmas tikrai fainas. Ir tikrai nemeluosiu – norėjome ten sugrįžti. Ir ką – mums pavyko! Šiais metais mes vėl pasirodysime „Karklėje“,- savo įspūdžiais dalijosi Gabrielius Vagelis.

Įdomu tai, jog kalbant apie festivalius, paaiškėjo, jog abu broliai turi visiškai kontrastingą šių renginių patirtį: Osvaldas – prisiekęs „festivaliautojas“ ir savo pirmojoje „Karklėje“ apsilankė dar 2013-aisiais, o, štai, dainininkas Gabrielius – festivalyje niekada nėra dalyvavęs kaip lankytojas, tad ir festivalio simboliu laikomoje palapinėje jam miegoti niekada neteko.

Praėjusių metų „Karklėje” debiutavęs festivalio formate ir sutiktas itin šiltai, atlikėjas G. Vagelis drauge debiutavo ir kaip dalyvis – dėl šios „dvigubos premjeros“, „Karklės” festivalis užima ypatingą vietą, tiek dainininko karjeroje, tiek asmeniniame gyvenime. Tiesa, atlikėjas išsidavė, jog būti „dalyvio, pasirodysiančio scenoje“ rolėje jam patinka labiau, tad pasirodymo „Karklėje“, kaip ir savo gerbėjų, labai laukiantis.

Gabrielius Vagelis savo pasirodymą „Karklėje“ surengs sekmadienį, rugpjūčio 14 dieną. Tądien skambės ir kitų lietuviškos scenų vardų muzika. Renginyje siaus Marijonas Mikutavičius, grupė BIX, „stogą nešantys“ „Baltic Balkan“, repo grupė „8 kambarys“, lyriškų dainų kūrėja GJan ir ir daugybė kitų.
Jau anksčiau skelbta, jog scenoje pasirodys tarptautinės mega žvaigždės – vokiečių didžėjus „Purple Disco Machine“, žymiojo hito „Rampampam“ atlikėja iš Rumunijos Minelli. Scenose žibės ir dar viena atlikėja iš Rumunijos – lietuviams puikiai pažįstama Inna. Lietuviškąja muzikine scena dalinsis ikoniniai Lietuvos scenos veidai – pop karalienė Džordana Butkutė, elektronikos grupė „Solo Ansamblis“, elektroninės muzikos kompozitorius, prodiuseris ir didžėjus Ten Walls, reperis Mad Money, populiarioji Jessica Shy bei atlikėja Ieva Narkutė. Šokių muzikos flangą stiprins Jonas Nainys – DJ Jovani ir būrys kitų didžėjų.

Alternatyviosios muzikos scenoje skambės platus žanrų miksas – nuo repo iki sunkiojo roko, o elektroninės šokių muzikos gerbėjus džiugins paplūdimyje įsikūrusi didžėjų scena.

Džiugi žinia ta, kad festivalis, vyksiantis rugpjūčio 12-14 dienomis, sutaps ir su šventiniu Žolinių savaitgaliu, tad pajusti festivalio dvasią bus galima nuo pat penktadienio vakaro iki pirmadienio ryto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją