Tūkstančiai žmonių liko įstrigę festivalyje po to, kai dėl blogų oro sąlygų žemė virto giliu ir slidžiu purvu. Renginio dalyviams liepta pasislėpti ir taupyti maistą, o keliai į renginį ir iš jo uždaryti, nes transporto priemonės vos gali judėti.

„Burning Man“ vyksta Juodosios uolos dykumoje, kur įprastai būna sausa ir dulkėta.

Šeštadienį Pershingo apygardos šerifo biuras pareiškime nurodė, kad „šiuo metu tiria mirties atvejį, kuris įvyko per šį lietų“, tačiau nepateikė jokios išsamesnės informacijos apie aplinkybes. Pareiškime taip pat nurodoma, kad apie mirtį buvo pranešta asmens šeimai.

Neįprastos liūtys prasidėjo devynias dienas trunkančio festivalio pabaigoje, kai didžiausios minios žmonių atvyksta pasižiūrėti didžiojo finalo – milžiniško medinio žmogaus sudeginimo.

BBC orų tarnybos duomenimis, didžiausias lietus jau praėjo, tačiau vis dar išlieka liūčių ir perkūnijų pavojus.

Gali praeiti kelios dienos, kol žemė išdžius tiek, kad žmonės galėtų išvykti, todėl jiems buvo liepta taupyti maistą, vandenį ir degalus.

Pasak šventės dalyvių, festivalio tualetai taip pat nenaudojami, nes aptarnaujančios transporto priemonės negali važiuoti per purvą, kad juos ištuštintų.

Pasak šerifo tarnybos, kai kurie žmonės, bandę išvažiuoti iš festivalio, vietoj to dar labiau pablogino purvyną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją