„Pagal metus šiemet turėtume jubiliejinį 30-ąją festivalį, tačiau po dviejų metų pandemijos turime kiek mažesnį skaičių festivalio metų kalendoriuje, bet tikrai pažadame, kad jo sulauksime, juk tai vienas seniausių festivalių Lietuvoje, po atviru dangumi, į kurį bent kartą gyvenime turi atvykti kiekvienas!“, -pasakoja festivalio prodiuseris Algirdas Barniškis – Blėka, kuris šeštadienį taip pat lipo į sceną Ąžuolo „Baltic Pallets One Man Stage“, kuriame vyko „Džemas ant bliuzo suoliuko“ gyva improvizacija su festivalyje grojusiais muzikantais bei pokalbis apie kūrybinius įkvėpimus ir gyvenimą bliuzo ritmu, rašoma spaudos pranešime.

Taip pat šioje ypatingoje, antrojoje festivalio scenoje pasirodė šių metų muzikiniai atradimai tokie kaip Lukas Pilkauskas, Mantas Varnas, „Hillbilies with Guns“, kuriuos keitė, čia prieš kelerius metus debiutavę repo improvizacijų meistrai – „Freestarz“, nuo scenos bėrę improvizacijas apie festivalines kainas, klausytojų batų spalvas ar net scenoje netikėtai atsiradusią dešrą. Sulaukę audringų ovacijų „Freestarz“ sceną užleido visiškai kitokio formato muzikai, šios scenos pagrindinei atlikėjai, dainininkei Gabrielei Vilkickytei, kuri klausytojus užbūrė ne tik savo atliekama muzika, bet ir betarpišku ir nuoširdžiu bendravimu. Atlikėja dalinosi savo prisiminimais, o bepasakojant istoriją apie lankytus chorus, iš Gabrielės lūpų išskriejo Lietuvos himno žodžiai, publikai netikėtai pritarus buvo atliktas visas Lietuvos himnas!

Šeštadienio koncertus didžiojoje festivalio scenoje atidarė dainų autorė bei atlikėja, čia pristačiusi naujausią savo albumą – Alina Orlova su grupe, kuri Varniuose, prie Lūksto pasirodė pirmąjį kartą, ją scenoje keitė audringai sutiktas duetas – „Kamanių Šilelis“, kuris taip pat festivalyje grojo pirmąjį kartą. Po šių pasirodymų scenoje energijos kupiną pasirodymą surengė Ben Poole iš Jungtinės Karalystės, pastarąjį kartą, kai atlikėjas čia lankėsi koncertą baigė pliaupiant lietui ir stebėjosi ypatinga festivalio publika, šįkart Ben Poole festivalyje laiką leido visą savaitgalį, klausydamas visų festivalio atlikėjų ir puikiai leisdamas laiką festivalio teritorijoje. Ben Poole pasirodymo metu įvyko ir festivalio ištikimiausių lankytojų pagalvių mūšis, tokias naujas tradicijas festivalyje sukuria patys festivaliautojai.

Po Ben Poole pasirodymo į sceną audringomis ovacijomis žengė Lietuvos bliuzo karaliene tituluojama Arina ir Veto Bank, nuo scenos linkėdama ilgiausių gyvavimo metų Varniams! Arina kaip visad užbūrė savo įspūdingu vokalu. Festivalio didžiosios scenos muzikinę programą uždarė Latvijos atlikėjai Bite‘s Blues Band, po kurių bliuzo muzika Lūksto ežero pakrantėje netilo, nes muzikantai kaip ir penktadienio naktį būrėsi į naktinius jam session‘us.

Festivalis „Bliuzo naktys“ grįžo su savo nuotaika, išlaikydamas gražiausias tradicijas ir jau dabar skelbia, kad 2023 metai visų lauks liepos 7-8 dienomis!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją