Ketvirtadienį festivalio atidarymo koncertą pradėjo Girmantė ir Andrejaus Polevikovo trio – scenos bendražygiai ne vienerius metus. A. Polevikovas sugebėjo meistriškai sujungti du skirtingus žanrus: folklorą ir džiazą, nuspalvindamas kompozicijas išskirtiniu Girmantės vokalu.

Antrasis vakaro koncerte pasirodė Luca Giordano iš Italijos su savo grupe. Italai meistriškai sujungė funko, džiazo ir bliuzo muziką ir privertė pajudėti lietaus užkluptą publiką.

Atidarymo akimirkos:

Rugpjūčio 2d. festivalyje ne mažiau intriguojantį koncertą surengs ir „The Good View“ – naujas būgnininko Peterio Weisso (Vokietija) projektas, kuriame - geriausi džiazo muzikantai iš Vokietijos. Antrasis tądien scenoje pasirodys festivalio žvaigždė ir išskirtinio talento savininkas, trimitininkas ir kompozitorius Theo Crokeris (JAV).

Theo yra žinomas ne tik džiazo padangėje, jis yra vertinamas ir Amerikos bei pasaulio muzikantų J. Cole, Commmon, Ari Lennox, su kuriais nuolatos bendradarbiauja ir koncertuoja. Atlikėjo koncertai užburia ne tik muzika, bet ir pasirodymo stiprumu.

Paskutinę festivalio dieną, rugpjūčio 3 d., turėsime galimybę išgirsti, kaip flamenko ir džiazą jungia Antonio Lizana Group nariai. Festivalyje jie pristatys ne tik savo muzikinę programą, bet ir flamenko šokį.

Impozantiškas flamenko šokėjas Jose Maria Castano, kulnais kaukšėdamas į scenos grindis, savo plastiška įtaiga „iliustruos“ Antonio Lizana Group koncertą.

Paskutinis festivalio pasirodymas į sceną pakvies svečius iš Suomijos – Jussi Fredriksson Trio. Šio projekto pianistas ir kompozitorius Jussi Fredrikssonas yra vienas ryškiausių atlikėjų Suomijos džiazo padangėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)