Minios konkurso gerbėjų į areną pradėjo rinktis likus kelioms valandoms iki pasirodymo pradžios. Tarp jų nemažai lietuvių.

Donato pasirodymą Švedijos arenoje stebėjo ne tik jo šeima, bet ir Lietuvos ambasadorius Švedijoje – Eitvydas Bajarūnas.

Antrajame pusfinalyje pasirodė 18 dalyvių: Albanija, Australija, Baltarusija, Belgija, Bulgarija, Danija, Makedonija, Gruzija, Airija, Izraelis, Latvija, Norvegija, Lenkija, Serbija, Slovėnija, Šveicarija, Ukraina ir, žinoma, Lietuva.

Paskelbus balsavimo rezultatus paaiškėjo, kad į finalą patenka ir šeštadienį dar kartą pamatysime šių šalių atstovus: Latvijos, Gruzijos, Bulgarijos, Australijos, Ukrainos, Serbijos, Lenkijos, Izraelio, Lietuvos ir Belgijos.

„Eurovizijos“ žiūrovai

Pusfinaliui Donatas ruošėsi Stokholme. Su visa komanda jis čia atvyko dar gegužės 2-osios vakarą ir kone kasdien laiką leido repeticijų salėse.

Jo pasirodymo akcentas – salto. Tai rizikingiausia pasirodymo dalis. Sportiškai gyvenantis Donatas salto čia, Švedijoje, neberepetuoja. DELFI į sporto salę įsileidęs D. Montvydas pasakojo, kad dabar atlieka tik reikalingus tempimo pratimus, patį salto atlieka tik repetuodamas didžiojoje „Globe“ arenos scenoje.

Paskutinė Donato repeticija arenoje buvo popiet, likus vos kelioms valandoms iki pusfinalio. Švedijoje jį palaiko ne tik gausi Lietuvos delegacija, bet ir žmona Veronika su dukrele.

Antrą kartą „eurovizinę“ sėkmę bandantis Donatas neslepia didelių siekių ir noro nugalėti. Anot jo, pergalė nebūtinai yra pirmoji vieta. Paskutines valandas atlikėjas praleido atsiribojęs nuo komandos.

Praėjusį kartą Donatas „Eurovizijoje“ dalyvavo prieš ketverius metus, patekęs į finalą liko keturioliktoje vietoje.

Šįmet konkurso lyderiu dažnai pavadinamas rusas Sergejus Lazarevas. Jam dainą kūrė ir Švedijoje morališkai palaiko Filipas Kirkorovas.

Beje, nors „Eurovizijoje“ viskas turi suktis tik apie muziką, bene didžiausią šių metų skandalą įplieskė Donato garbanos. Pastarosiomis dienomis komentatoriai nerimsta Donato šukuoseną lygindami su lama, makaronais ar panašiais dalykais.

Sanja Vučica (Serbija)

Pats Donatas į tai žvelgia su šypsena, tačiau, ar tikrai jis šįvakar scenoje pasirodys garbanotais plaukais, dar nėra aišku. Šią intrigą jis norėjo pasilikti sau.

Antrajame pusfinalyje be Donato pasirodys dar septyniolika dalyvių. Pirmasis ant scenos stojo latvis, lietuvis pasirodė devintas.

Latvis Justas tapo žinomas vos vasario mėnesį, susižėręs muzikinio projekto šlovę. Ir nors jis žinomas dar visai neseniai, latviai juo pasitikėjo ir delegavo atstovauti savo šaliai.

21-erių atlikėjas atliko dainą „Heartbeat“. Beje, šią dainą parašė pernai „Eurovizijoje“ Latvijai atstovavusi Aminata.

Lenkijai atstovauja Michalas Szpakas. 25-erių atlikėjas scenoje atliko dainą „Colour of your life“ (liet. „Tavo gyvenimo spalvos“).

Romantišką ir svajingą dainą atlikęs lenkas scenoje jau nuo vaikystės – pirmojo pripažinimo sulaukė būdamas vos devynerių metų.

Rykka (Šveicarija)

Iš Šveicarijos kilusi Rykka karjerą pradėjo kaip folkloro atlikėja, tačiau tik pradėjusi atlikti popmuziką tapo populiari. Tačiau jos popmuzika yra su jos prieskoniu – ypatingu balsu, o ir pati „eurovizinė“ daina, nors ir turi tvirtą stuburą, pasižymi lengvu plazdėjimu.

Hovis Staras Izrealyje išgarsėjo po to, kai 2009 metais sudalyvavo muzikiniame projekte. Septintus metus šlovės spinduliuose besimaudantis Hovis iki šiol gali vadintis vienu žinomiausių atlikėjų Izraelyje.

Per šiuos metus ji išleido ne vieną singlą ir surengė šimtus koncertų visame pasaulyje. Beje, internautai, aptarinėdami Donato šukuoseną, ją lygino ir su Izraelio atstovo garbanomis.

Po jo į sceną žengė baltarusis. Ivanas, arba Alexanderis Ivanovas, jau kelerius metus tvirtai žengia muzikiniu keliu. Roko atlikėjas tapo žinomas tarp tautieči po to, kai 2009 metais sėkmingai pasirodė roko festivalyje.

„Eurovizijos“ antrasis pusfinalis

„Eurovizinę“ dainą „Help You Fly“ (liet. „Padėsiu Tau skristi“) jam parašė žymus Rusijos kompozitorius Victoras Drobyshas. Beje, tas pats kompozitorius dainą kūrė ir prieš kelerius metus „Eurovizijoje“ dalyvavusioms „Buranovskiye Babushki“.

Baltarusis buvo sumanęs scenoje pasirodyti visiškai nuogas ir atsivesti kelis vilkus. Deja, organizatoriai atmetė abu norus. Tačiau Ivanas sugalvojo, kaip išspręsti šį draudimą. Vaikino komanda parūpino hologramą, kurioje pirmąsias kelias pasirodymo sekundes pasirodo nuogas Ivanas, dainuojantis vilkui.

Po kelių sekundžių šis vaizdas dingsta ir scenoje pasirodo tikrasis Ivanas.

Serbai šįmet siekia sužavėti išskirtinių bruožų mergina stipriu balsu. Sanja Vučica dar tik 23-ejų, tačiau jau gali pasigirti nemenkais pasiekimais muzikoje. Jos tėvai taip pat buvo dainininkai, tad mergaitė nuo vaikystės augo apsupta muzikos.

Alexanderis Ivanovas-Ivanas (Baltarusija)

Operos solistės kelią vaikystėje pasirinkusi ir ilgai juo žengusi mergina neseniai nusprenė pasukti į pop muziką ir jai puikiai sekasi. Serbė Sanja – pagrindinė grupės ZAA vokalistė. Su grupe ji ir dalyvauja „Eurovizijoje“, kur atliks dainą „Goodbye“ (liet. „Viso gero“).

Airis Airis Nicky Byrne jau po pirmosios repeticijos buvo pakiliai nusiteikęs ir tikino, kad visuomet svajojo atstovauti savo šaliai. „Visada norėjau nešti vėliavą, manau, visiems ši akimirka yra ypatinga“, – su šypsena pasaulio žiniasklaidai Stokholme kalbėjo vaikinas.

38-erių airis iš tiesų siekė futbolininko karjeros, tačiau gyvenimas taip pasisuko, kad jis atsidūrė scenoje.

Makedonietė Kaliopi žinoma ne tik savoje šalyje, bet ir aplink ją. Už tobulą ir savitą vokalą ją giria ne tik žiniasklaida, bet ir profesionalai.

Tiesa, atlikėja už širdies griebiančią dainą atliks savo kalba.

Nuo 1999 metų sėkmingai koncertuojanti Kaliopi jau išleido daugybę albumų bei singlų ir panašu, kad yra pasiryžusi užkariauti daugiau nei tik Europą.

Lietuvaičio Donato Montvydo tikriausiai nė nereikia pristatinėti. Vaikinas išties pasitiki savo jėgomis, yra puikiai nusiteikęs ir panašu, kad negalvoja apie jokį kitą scenarijų – tik apie pergalę.

Poli Genova (Bulgarija)

Autstralija apskritai konkurse dalyvauja vos antrą kartą. Pernai ji dalyvavo svečio teisėmis. O ginklus australai šįmet išgalando kaip reikiant. Jiems atstovaus atlikėja Dami Im.

Nepakartojamo balso savininkė atliks energingai banguojančią dainą „Sound Of Silence“ (liet. „Tylos namai“).

Slovėnė ManuElla šįmet bandys pagauti laimės paukštę ir pergalę parvežti slovėnams. Beje, ManuElla groja net keliais instrumentais, tačiau puikiausiai jaučiasi būdama vokalistė. Mergina konkurse dainuos dainą „Blue And Red“ (liet. „Mėlyna ir Raudona“).

Nuo šešerių ji pradėjo groti akordeonu, trylikos jau įkūrė pirmąją savo grupę, o šešiolikos pirmą kartą debiutavo televizijoje.

Bulgarė Poli Genova šįmet nusiteikusi išties karingai. Ji jau ne pirmą kartą stovi „eurovizinėje“ scenoje.

Savo karjerą ji pradėjo dar vaikystėje, kartu su grupe „Bon-Bon“. O dabar ji scenoje stovi viena ir drąsiai klausia: Ar meilė – nusikaltimas?

Michalas Szpakas (Lenkija)

Danų popgrupė „Lighthouse X“ „Eurovizijoje“ atliko dainą „Soldiers Of Love“ (liet. „Meilės kariai“).
Grupę sudaro trys nariai, kuriuos sujungė stiprus bičiuliškumas, bet jau jie patys taip teigia. Beje, jie tiki, kad jų grupė turi kitokias vertybes nei kitos ir tuo yra išskirtiniai. Anot jų, jie apie socialines aktualijas kalba per muziką.

Ukrainietė Jamala yra ne tik dainininkė, bet ir puiki aktorė. Suliejusi šiuos du talentus, moteris konkurse atliks dainą „1944“, kurioje prabils apie kruviną istoriją ir gvildens žmogiškumo klausimą.

Dainininkė tapo žinoma po to, kai 2011 metais sėkmingai sudalyvavo konkurse „Naujoji banga“. Beje, ten ji atliko daug linksmesnę dainą pavadinimu „Smile“ (liet. „Nusišypsok“).

Norvegijai atstovauja 21-erių Agnete. Mergina atliks dainą „Icebreaker“ (liet. „Ledų laužytoja“).

Ir nors jai vos 21-eri, pramogų pasaulyje ji sukasi jau kone dešimtmetį. Daugybė apdovanojimų, dalyvavimas tarptautiniuose konkursuose – Agnetės kasdienybė.

Beje, prieš dvejus metus, būdama vos 19-os, ji tapo jauniausia projekto „Tu gali šokti“ nugalėtoja.

Gruzinai, garsėjantys kaip itin įtaigių ir jausmingų dainų atlikėjai, šįmet parodys kitokį savo veidą. Gruzijai šįmet atstovaus roko muzikantai Nika Kocharovas ir Youngas Georgianas Lolotazas atliks dainą „Midnight Gold“ (liet. „Vidurnakčio auksas“).

Donatas Montvydas (Lietuva)

Eneda Tarifa Albanijoje vadinama tikru multitalentu: ji ne tik dainininkė, bet ir aktorė, televizijos žvaigždė, režisierė ir net dainų tekstų autorė.

Teisę dalyvauti „Eurovizijoje“ moteris iškovojo nugalėdama prestižinį Albanijos dainų konkursą „Festivali i Kenges“.

Filosofiją ir psichologiją studijavusi Eneda konkurse atliks dainą „Fairytale“ (liet. „Pasaka“).

Belgės Lauros Tesoro muzikoje galima išgirsti ir Bruno Marso, ir Michaelio Jacksono skambesių. Belgijos žiniasklaida sako nesistebėti tuo, anot jų, tai mėgstamiausi Lauros atlikėjai.

Dainą šiai nutrūktgalvei parašė belgų žvaigždė Selah Sue, o prodiusavo „Depeshe Mode“ klavišininkas Britas Peteris Gordeno.

Eurovizinėje scenoje mergina sužibės su daina „What's The Pressure“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3169)