Kalbos apie tai, kad J. Veklenko „Eurovizijoje“ pasirodo su galimai jau ne šviežia daina pradėjo sparčiau sklisti artėjant finalui. Konkurso gerbėjų teigimu, kūrinys „Run with the lions“ dar praėjusių metų pavasarį buvo pasiekiamas internete, tačiau dabar įrašas jau ištrintas. Privačių laiškų su šiais gandais gavo ir pats dainininko prodiuseris Martynas Tyla. Tiesa, jis tokią situaciją vadina paprasčiausiai juokinga.

„Na, jau juokinga darosi. Kur ta daina? Aš irgi jos norėčiau paklausyti. Nėra, ką komentuoti. Kiekvienais metais vis tas pats“, – juokėsi žinomas prodiuseris.

„Tas pats dainos pavadinimas dar nieko nereiškia. Juk jei į paiešką įvestume „Run with the lions“ rastume ne tik Jurijaus dainą. Šiuo atveju, nei atlikėjas, nei vadyba už šio kūrinio autentiškumą neatsako. Čia jau reiktų kreiptis į LRT ir dainos autorių. Ši daina oficialiai anksčiau nebuvo išleista, taip pat nebuvo grojama nei radijuje, nei televizijoje. Galiu pasakyti tik tiek – džiugu, kad visi daro reklaminius žingsnius“, – DELFI sakė M. Tyla.

Martynas pabrėžė, kad bet kurioje muzikos platformoje – ar tai būtų „Youtube“, ar „Spotify“, ar „Soundcloud“ – rasime ne vieną dainą tuo pačiu pavadinimu ir iš to nereikia daryti skandalo.

„Visi ieško prie ko prisikabinti. Taip, ta daina nėra šviežia. Mes ją jau turime seniai, tačiau ji nebuvo niekur publikuota oficialiai. Akivaizdu, kad čia vyksta fanų kova, nes su šia informacija atakuojama visur – tokios kalbos ir mus pasiekė – mes taip pat gavome laišką su nusiskundimu“, – pakartojo pašnekovas.

Nacionalinės „Eurovizijos“ taisyklės nurodo, kad daina, kuri planuoja atstovauti Lietuvai, turėtų būti viešai pristatoma ne anksčiau kaip rugsėjo 1 d.

Jurijus Veklenko

DELFI susisiekus su Lietuvos atstovų „Eurovizijos“ konkurse delegacijos vadovu Audriumi Giržadu, šis patikino, kad situacija jam yra žinoma ir jau imtasi reikiamų priemonių.

„Ar ši daina bus diskvalifikuota ar ne, paaiškės po to, kai mes kreipsimės į EBU (Europos transliuotojų sąjungą), kurie įvertins šią situaciją. Kaip nurodo tarptautinių „Eurovizijos“ taisyklių punktas 2.2.2., jeigu daina buvo pasirodžiusi kažkur anksčiau, nei nurodytas laikas, tai tokiu atveju reikia kreiptis į didžiosios „Eurovizijos“ organizatorius, o jie kiekvieną atvejį tiria individualiai. Daina jokiu būdu negali būti išleista komerciškai, o jau visi kiti atvejai žiūrimi individualiai – kaip, kada ir kur ji buvo pasirodžiusi“, – sakė pašnekovas.

„Kol kas laukiame sprendimo. Labai tikiuosi, kad jis paaiškės iki atrankos finalo“, – pridūrė A. Giržadas.

Pasiteiravus, kas nutiks, jei J. Veklenko laimėtų nacionalinės „Eurovizijos“ konkursą, o vėliau paaiškėtų, kad jo daina diskvalifikuojama, A. Giržadas pabrėžė, jog tokiu atveju, kaip ir visada, bus vadovaujamasi projekto taisyklėmis.

„Tokiu atveju, pagal mūsų vidaus taisyklės, važiuos ta daina, kuri užėmė antrąją vietą“, – DELFI sakė jis.

DELFI primena, kad nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalas skambės jau šį šeštadienį, vasario 23 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (260)