Čia juos vertino septynių muzikos profesionalų komisija bei televizijos žiūrovai. Susumavus balsus paaiškėjo – atstovauti Suomijai konkurse siunčiama grupė „Windows95Man“ su daina „No rules!“.

Nugalėtojai neslėpė, kad ši pergalė jiems visiškai netikėta, kadangi favorite iki šiol buvo laikyta atlikėja Sara Siipola su kūriniu „Paskana“. Juolab, kad „Windows95Man“ sulaukė mažiausiai įvertinimų iš komisijos. Tad duetą, kurio lyderis – atlikėjas Henri Piispanen, į konkursą išsiuntė televizijos žiūrovai.

Nors nostalgiškas grupės pavadinimas skamba itin originaliai, paaiškėjo, kad „Windows95Man“ kertasi su „Eurovizijos“ taisyklėmis, kuriose aiškiai rašoma, jog ant scenos negali būti reklamuojamas joks prekinis ženklas. Atstovų Suomijai atveju, grupė prisistato panaudodama didžiulį „Windows“ operacinės sistemos logotipą. Tad jau vakar priimtas sprendimas šio įvaizdžio konkurso scenoje atsisakyti. Taip pat turės keistis ir dueto pavadinimas.

„Nuo dabar prasidės didysis darbas. Jau pradėkime galvoti apie grupės pavadinimą. Beje, kad ir ką sakytų užrašas ant marškinėlių, jūsų charakterio tai nepakeis“, – komentavo vienas komisijos narių.


Konkurso transliacijoje paliesta ir itin jautri šiuo metu kariaujančio Izraelio atstovų dalyvavimo „Eurovizijoje“ tema. Duetas laikėsi tvirtos pozicijos.

„Mes labai tikimės, kad Izraelio dalyvavimo vis dėlto bus atsisakyta. Situacija labai bloga. Laiko iki pavasario dar yra. Tikimės, kad „Eurovizijos“ rengėjų komanda priims tinkamą sprendimą“, – vylėsi grupės nariai.

Dar sausio gale burtų keliu sudėliota „Eurovizijos“ pasirodymų tvarka. Suomiai savo kūrinį „No Rules“ pristatys pirmojo pusfinalio pirmoje dalyje.

Konkurso aistruoliai iš viso pasaulio nepraleidžia progos padiskutuoti apie suomių pasirinkimą. Daug kam šis numeris – šmaikštus, netikėtas, tačiau ne vienas komentatorių tikina, kad tokios šventės „Eurovizijos“ scenoje ir laukia.

Praėjusiais metais konkurse Suomijai atstovavo išskirtinio ryškumo atlikėjas Kaarija, kurio pasirodymas ir daina "Cha Cha Cha" sulaukė ne ką mažiau susidomėjimo. Muzikos ekspertai žadėjo atlikėjui pergalę, tačiau Kaarija liko antroje vietoje, pirmąją užleisdamas švedų žvaigždei Loreen.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)