Delfi TV laidos pradžioje V. Baumila prisiminė savo patirtį dainų konkurse, kai prieš daugiau nei aštuonerius metus kartu su dabartine lietuvių atstove vyko į Austriją.

„Puikus miestas. Ten galima daug ką nuveikt,i alaus nusipirkti, ką mes ir padarėme sėkmingai su savo komanda. Jei nebuvai, tai tikrai pamatysi, daug gerų barų prie Dunojaus upės. Linksmai praleidome tas dvylika dienų. Nesureikšminome nei savęs, nei iki dabar nesureikšminu konkurso. Kaip ir visi kiti konkursai, rungiasi įvairialypė, muzika, kur gali atrasti perlų ir gintarų“, – laidoje kalbėjo atlikėjas.

Tiesa, jis pastebėjo, kad pirmasis pusfinalis buvo vienas tragiškiausių „Eurovizijos“ istorijoje. Visgi tarp to jis išvydo ir visai gerų pasirodymų.

„Šiandien sulauksime šiek tiek stipresnio pusfinalio. Gal Monikai bus sunku, bet aš šventai tikiu, kad ji paklius į kitą etapą. O mums lietuviams tai vienas pagrindinių laimėjimų“, – galvojo jis.

V. Baumila atkreipė dėmesį, kad šių metų konkursas mažiau matomas, apie jį kur kas mažiau kalbama. Jis mano, kad prie to prisidėjo patys britai.

Vaidas Baumila, Aleksandras Pogrebnojus

„Jie į tą konkursą per daug rimtai nežiūri. Kaip matėme iš nuostabių vedėjų ir surašytų tekstų, jie moka iš savęs gerai pasijuokti, bet to užsidegimo, netikėtumo faktoriaus nebuvo sukurta. Ta šventė labai pamiršta“, – mano jis.

Laidos vedėjai pasiteiravus, ko šiame konkurse reikėtų M. Linkytei, kad ši būtų pastebėta, dainininkas sako, kad viskas susidaro iš sudedamųjų dalių. O būtent viena dalimi tapo atlikėjos suknelė.

„O ko jai reikia? geros dainos, muzikos, išsišokimo. Tai, kas įvyko su Monikos suknele, buvo vienas ryškiausių išsišokimų šių metų „Eurovizijoje“. Bet viskas tik sudedamosios dalykas. Kitą kartą žiūri, kad konkursą laimi paprastas, jaukus pasirodymas. Manau, kad tikrai turi būti skonis ir kokybė. Laimėtojas su šiais dalykai nebūna susipykę“, – laidoje kalbėjo atlikėjas.

O kiek svarbu į „Euroviziją“ atvykti su žinute? Anot V. Baumilos, svarbu neieškoti kažko dirbtino ir į viską žvelgti per nuoširdumo prizmę. Būtent planai, strategijos, kaip jis sakė, nesuveiks.

„Tai mato ne tik žiūrovas, bet ir žiniasklaida. Kai tu ateini į interviu ir pasakoji savo planą, o jei subliukš tas burbulas? Man atrodo kažkokie dirbtini dalykai gali tik pabloginti situaciją ir dar nuotaiką sugadinti. O jei šalis tavimi patikėjo, nes daina yra gera, tai ar to nepakanka? Tai ir yra žinutė. Aš atvažiavau savęs parodyti kaip produkto“, – sakė jis.

Prakalbus apie atlikėjos dainą, V. Baumila atskleidė, kad prie jos pasikeitimų prisidėjo ir pats dainininkas.

„Man ji kokybiška ir skoninga, gerai suprodiusuota, gražus priedainis. Smagu, kad Monika nusprendė daugiau vartoti „Čiūto Tūto“ dribsnių, nei buvo pirminėje versijoje. Aš jai pirmą kartą ir sakiau, kad žmonės gali nepajusti tos „Čiūto Tūto“ magijos ar išvis nesuprasti, kas yra tas „Čiūto Tūto“, jei daugiau neišsiaiškinsi, neapipavidalinsi dainoje.

Nežinau, ar manęs paklausė, gal šiek tiek. Ta daina tikrai yra graži, daininga. Tai yra tas mums artimas, senovinis, archajiškas skambesys, kurį galima lengvai atkartoti ir pamėgdžioti. Tai netgi smagu, tampa tam tikru žaidimu“, – Delfi TV laidoje kalbėjo V. Baumila.

Laidos metu taip pat prabilta apie lietuvių norą nuvertinti ir pykti ant lietuvių atstovų „Eurovizijoje“.

„Aš visko girdžiu. Man labiausiai keisti tie žmonės, kurie sako, kad „man nepatinka“. Tavo kūno judesiai, nuotaika sako, kad tau skauda. Kodėl tau turėtų skaudėt, kai kitas žmogus savo svajonę įgyvendina?

Man atrodo, kad mes turime labiau įvertinti savo atsinešimą į tai ir sugrįžti į tai, kad turime gyventi savo gyvenimus, padėti tą ego į šalį. Kažkaip reikia nusileisti ant žemės, mažiau pykt, bet ne taip nerimauti, sau skausmą kelti ir nerimą dėl kito žmogaus svajonės“, – kalbėjo jis.

Pilną pokalbį su V. Baumila galite pamatyti viršuje esančiame vaizdo įraše, kuriame – Delfi TV laida „EUROVIZIJA. Gal pagaliau?“


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją