Vilniaus oro uoste vėlyvą sekmadienio vakarą būriavosi ne tik Jurijaus ar jo komandos artimieji, bičiuliai, bet ir ištikimi dainininko gerbėjai bei žiniasklaidos atstovai. Visi jie dainininką pasitiko šiltais plojimais ir šūksniais.

Nors Jurijaus bei jį lydėjusios komandos nuotaika buvo puiki, visa kompanija DELFI pripažino šiokį tokį jaučianti nuovargį. Jėgas atėmė ne tik dainų konkursas, bet ir 12 valandų trukusi kelionė iš Tel Avivo.

Nepaisant to, visi džiaugėsi grįžę į Lietuvą.

„Niekas niekada nežino, ko reikia „Eurovizijai“ (...) Esu patenkintas ir dėkingas savo komandai“, – oro uoste kalbėjo Jurijus, o jo pečius puošė vėliava su Vyčiu.

Sekmadienį paaiškėjo, kad Lietuvai iki dainų konkurso finalo pritrūko vos vieno balo. „Run With The Lions“ Izraelyje atlikęs dainininkas pelnė 93 balus, o Leonora iš Danijos su daina „Love Is Forever“ – 94. Tai sužinojęs Jurijus neslėpė emocijų.

„Pradėjau isteriškai juoktis kambaryje, nes pagalvojau, koks tas gyvenimas kartais būna įdomus, kai tiek nedaug trūksta. Bet aš esu labai patenkintas savimi ir savo komanda. Tai buvo neišdildoma patirtis. Tuo pačiu metu dar galėjau ir albumą išleisti, geresnės progos, matyt, ir negalėjo būti“, – DELFI kalbėjo jis.

Iš dainų konkurso Izraelyje Jurijus sako parsivežęs mokėjimą greitai susikaupti prieš lipant į sceną ir visa kita nustumti į šalį.

Nugalėtojo dainą Lietuvos dainininkas vertina palankiai, Nyderlandų atstovui jis simpatiją jautė nuo konkurso pradžios.

„Olandijos daina man patiko nuo pradžių, bet nemeluosiu, kad finale palaikiau ir švedą. Finalą žiūrėjau su palengvėjimu. Žinoma, būtų buvę malonu stovėti kartu ant tos scenos finale, tačiau nuoširdžiai džiaugiausi už nugalėtoją. Su Duncanu ne kartą teko bendrauti, jis labai paprastas žmogus, geras atlikėjas. Nuoširdžiai už jį džiaugiuosi“, – apie šių metų nugalėtoją konkurse kalbėjo Lietuvos atstovas.

Paklaustas, ar dabar grįžęs namo jis sau leis pasiilsėti, Jurijus tikina, kad tai jo darbų sąraše kol kas nenumatyta.

„Kol kas lieku Vilniuje, laukia koncertai, dainos, albumas. Ilsėtis dar ne laikas. Tas ritmas tikrai išvargina, tas pastovus miego trūkumas, labai intensyvus režimas, tačiau visa tai man labai patiko. Gal kitas nuo viso to būtų labai pavargęs, bet man kažkaip pavyko net ir pailsėti“, – šyptelėjo jis.

„Dar kartą noriu visiems padėkoti už palaikymą ir norėčiau paraginti toliau mane sekti, nes turėsiu koncertų bei pristatinėsiu albumą“, – žinutę gerbėjams siuntė Jurijus.

Šių metų dainų konkursas, kuris visus „Eurovizijos“ gerbėjus sukvietė į Izraelį, kainavo daugiau nei 28,5 mln. eurų.

Konkursas, kaip ir kasmet, turėjo ir savo šūkį. Šiemet juo tapo raginimas „išdrįsk svajoti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (170)