Šiemet „Eurovizija“ vyksta Italijos mieste Turine, su žiūrovais arenoje ir prie televizoriaus ekranų sveikinasi Laura Pausini, Alessandro Cattelanas ir Mika.

Pranešime, kurį platino organizatoriai buvo teigiama, kad konkursą vesianti L. Pausini – laikoma viena populiariausių Italijos atlikėjų pasaulyje. Ji yra pelniusi „Grammy“ apdovanojimą. Garsenybė taip pat buvo įvertinta ir Lotynų Amerikos „Grammy“, „Auksinio gaublio“ apdovanojimais, o pernai buvo nominuota „Oskarams“ ir juose surengė koncertą.

Drauge su Laura šou vedė ir A. Cattelanas, kuris televizijos laidų vedėjo rolėje skaičiuoja bent du dešimtmečius.

Vedėjų trejetuką užbaigė britų popmuzikos žvaigždė Mika, išgarsėjęs hitais „Grace Kelly“ ir „Relax, Take It Easy“. Libaniečių kilmės atlikėjas yra labai mėgiamas Italijoje, ten jis dirbo ne viename televiziniame projekte.

Vis dėlto panašu, kad ne visiems žiūrovams patiko dainų konkurso vedėjų darbas, dalis komentatorių pastebėjo, kad jie jaučiasi tarsi ne savo vietoje.

„Jaučiu svetimą gėdą už vedėjus, atrodo, tarsi jie nesidžiaugtų, jog stovi „Eurovizijos“ scenoje“, – vienoje dainų konkurso grupėje rašė šou gerbėjas.

Žiūrovai neslepia pasipiktinimo konkurso organizatoriais

Netrukus po šiuo komentaru pasipylė jį palaikančios žinutės, žmonės teigė, kad pritaria tokiai išsakytai kritikai, tačiau atsirado ir tokių, kurių nuomone koją pakišo ne vedėjų kompetencija, o prastas scenarijus.

„Geriausi vedėjai per pastarąją istoriją buvo Švedijoje, blogiausi – Ukrainoje ir Portugalijoje, mano nuomone. O Laura yra dainininkė, nežinau, kaip jai sekasi dirbti vedėjos darbą. Manau, kad Mika tai pat žino, kaip atlikti savo darbą, esu matęs jį vedėjo pozicijoje kitose laidose, o Alessandro yra daug patirties turintis vedėjas.

Deja, „Eurovizija“ turi griežtą formatą ir šalis, kurioje ji rengiama, neturi daug laisvės, kurios norėtų. Jie turi laikytis scenarijaus ir jei kažkas ne taip, tai dažniausiai yra scenarijaus rašytojo kaltė, kuris negalėjo gerai atlikti savo darbo“, – patikslino vienas komentatorius.

Tačiau ne tik vedėjų darbas ir scenarijaus neišbaigtumas atkreipė „Eurovizijos“ žiūrovų dėmesį. Dalis jų piktinosi prastai nufilmuotais atlikėjų prisistatymo klipais, teigdami, kad italai į juos montuodami bei filmuodami neįdėjo daug pastangų.

„Italija mums ką tik padovanojo blogiausius visų laikų atlikėjų prisistatymo atvirukus“, „Tas skraidantis dronas tarsi iš „Disney“ filmuko“, „Atrodo kaip atvirutės iš vaikų „Eurovizijos“, „Primena močiutės nuotraukas „Facebooke“, – juokėsi žiūrovai, dalindamiesi stopkadrais iš atlikėjų pristatymų vaizdo įrašų.

Žiūrovai neslepia pasipiktinimo konkurso organizatoriais
Žiūrovai neslepia pasipiktinimo konkurso organizatoriais

Delfi primena, kad renginys vyko arenoje „PalaOlimpico“. Antrasis pusfinalis vyks gegužės 12-ąją, o finalas – gegužės 14-ąją.

Reikalavimai konkurso vietoms yra labai griežti: šeimininkai privalo parūpinti iki 10 tūkst. vietų pagrindinę salę su oro kondicionavimu, kitas erdves atlikėjams, darbuotojams, žiūrovams, spaudos atstovams.

Vyriausiasis renginio prodiuseris Martinas Osterdahlis sakė, kad Alpių papėdėje esantis Turinas, didingas kultūros centras, yra „tobulas miestas šeimininkas“.

„Kaip matėme per 2006 metų žiemos olimpiadą, „PalaOlimpico“ viršija visus reikalavimus tokio masto pasauliniam renginiui surengti... Mums didelį įspūdį padarė Turino miesto entuziazmas ir įsipareigojimas“, – sakė jis.

2022 m. sausį pranešta, kad 66-ojo „Eurovizijos“ dainų konkurso tema bus „The Sound of Beauty“ (liet. grožio skambesys).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)