Viena Rusijos žiuri narių nusprendė nufilmuoti Rusijos žiuri darbą ir paviešinti jį internete, o tai konkurso taisyklės draudžia.

„Eurovizijos“ organizatoriai turės nuspręsti, ar Rusijos transliuotojas turės prisiimti atsakomybę ir bus nubaustas už taisyklių nepaisymą, be to, svarstys, ar Rusijos žiuri balsai bus įskaityti.

Vienas pagrindinių konkurso rengėjų „Metro“ sakė, jog „mes labai atidžiai peržiūrėję įrašą rimtai apsvarstysime, ką daryti, ir savo sprendimą paviešinsime šią popietę“.

Rusijos atstovas S. Lazarevas su šiuo skandalu nėra susijęs, tačiau svarstoma, ar tai neigiamai nepaveiks jo pasirodymo konkurse.

Rusijos komisijai priklausanti Anastasija Stotskaja, 33 m. dainininkė, per socialinę platformą „Periscope“ filmavo Nyderlandų ir Armėnijos pasirodymų vertinimą. Ši transliacija greitai išplito internete, kai „Eurovizijos“ gerbėjai suprato, kas vyksta žiuri darbo metu. A. Stotskaja turi daugiau nei 1800 sekėjų „Periscope“ tinkle.

Vaizdo įrašas iš „Periscope“ buvo netrukus pašalintas, tačiau jis jau buvo patekęs į „Youtube“ kanalą, kur surinko daugiau nei 9000 peržiūrų.

Filmuotoje medžiagoje matyti dviejų atlikėjų filmavimo rakursai bei specialūs efektai, kurių žiūrovai neturėjo išvysti iki šio vakaro renginio transliacijos.

Be to, filmuotoje medžiagoje užfiksuotas netinkamas komisijos narių darbas – kol televizoriaus ekrane rodomi vertintinų dalyvių pasirodymai, vienas žiuri narių žiūri pro langą, o pati A. Stotskaja labiau rūpinosi savo išvaizda, nei vaizdu ekrane – ji mirksėjo į kamerą.

Taip pat pasirodymų metu komisijos nariai kalbėjosi tarpusavyje ir tarėsi, o tai „Eurovizijos“ taisyklės griežtai draudžia. Žiuri darbo taisyklėse nurodoma, jog kiekvienas narys pasirodymus turi vertinti individualiai.

Papildyta:

„Eurovizijos“ organizatoriai nusprendė, kad Rusija taisyklių nepažeidė, nes įraše nėra atskleisti komisijos balsavimo balai. RTR anuliavo narės, pavešinusios įrašą, balsavimo rezultatus ir pašalino ją iš komisijos. Kitų keturių komisijos narių balai bus įskaityti.