Vilkėdama žvilgančią suknelę, papuoštą žydros, baltos ir rožinės spalvų kristalais, 27-erių Nikkie atrodė įspūdingai. Pasirodo, kad vakarinis drabužis siuntė ypatingą žinutę – šios spalvos sudaro translyčių asmenų vėliavą.

Dar prieš renginį Nikkie pasidalijo vaizdais, kuriuose ji užfiksuota pasidabinusi puošnia „Maison The Faux“ suknele: juoda suknelė permatomomis rankovėmis gausiai išpuošta žėrinčiais rožinės, žydros ir baltos spalvų kristalais.

Tviteryje renginio vedėja rašė: „Rytoj antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje man bus didelė garbė pasipuošti suknele, kurioje dominuoja translyčių vėliavos spalvos. „Maison The Faux“, ačiū už šią svajonę!“


Gerbėjai džiūgavo dėl tokio apdaro ir vadino Nikkie „stipria“ ir „karaliene“, taip pat gyrė ją už tai, kad į savo apdarą įtraukė translyčių vėliavos spalvas, rašo metro.co.uk.

Nikkie savo translytiškumą atskleidė 2020-ųjų sausį. Prieš tai patyrusi šantažą, ji nutarė „paimti kontrolę į savo rankas“.

Vaizdo įraše, pavadintame „Atsiskleidžiu“, beveik 14 mln. sekėjų „YouTube“ turinti makiažo meistrė kalbėjo: „Negaliu patikėti, kad šiandien tą visiems jums pasakoju, bet yra nepaprastai gera pagaliau tą pasakyti. Kai buvau jaunesnė, jaučiausi gimusi ne savo kūne. Tai reiškia, kad esu translytė“.

„Noriu atvirai išsakyti, kad esu translytė. Ir šia savo žinute siekiu įkvėpti mažąsias Nikkie visame pasaulyje, kurios jaučiasi nesaugiai, kurios jaučiasi nerandančios savo vietos ir nesuprastos“, – tęsė Nikkie.

„Viliuosi, kad mano sprendimas išsilaisvinti įkvėps kitus padaryti tą patį: gyventi taip, kaip iš tiesų norisi, kaip to nusipelnė. Pasauliui mūsų reikia. Mums reikia priimti vieni kitus. Tačiau labiausiai mums reikia išgirsti ir suprasti vieniems kitus“, – apibendrino „YouTube“ žvaigždė.

Translyčių vėliava jau buvo pasirodžiusi šių metų „Eurovizijoje“ – antradienį ji kabėjo už Australijos atstovės Montaigne, stebėjusios pusfinalį nuotoliniu būdu.

Ši vėliava, kaip ir vaivorykštinė LGBTQ+ vėliava, dažnai pasirodo atlikėjų žaliajame kambaryje, ja mojuoja į konkurso finalą susirinkę gerbėjai.

Pirmąja savo translytiškumo neslepiančia atstove „Eurovizijoje“ tapo Izraeliui atstovavusi Dana International – 1998-aisiais su daina „Diva“ ji iškovojo pergalę.

Nikkie konkursą veda kartu su Chantal Janzen, Janu Smitu ir Edsilia Rombley.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (640)