Jau labai greitai „Kalush Orchestra“ lips į Turine šiais metais vykstančio „Eurovizijos“ dainų konkurso finalo sceną, kur juos išgirs milijonai žmonių visame pasaulyje.

Dėl šios priežasties atlikėja Alina Pash paprašė savo kolegų nepraleisti progos ir visai Europai pareikšti apie šiandien Ukrainoje vykstančio karo siaubus, o konkrečiai apie situaciją „Azovstal“ gamykloje Mariupolyje.

Su tokiu pačiu prašymu į muzikantus kreipėsi ir reperis iš Lvivo Otoy. Jo brolis laikomas dingusiu be žinios „Azovstal“ teritorijoje.

Tik komentaruose prisimenami grupės „Go_A“, konkurse Ukrainai atstovavusios praeitais metais, vokalistės žodžiai apie už politinius pasisakymus konkurse gresiančias baudas ir diskvalifikaciją.

J. Pavlenko patvirtino gerbėjų žodžius ir paaiškino, kodėl „Kalush Orchestra“ negali tiesioginės transliacijos metu kalbėti apie karą Ukrainoje.

„Liūdniausia visai ne dėl tų baudų ar diskvalifikacijos, o dėl to, kad tiesiog ne ta auditorija. Ten niekam tokie dalykai nerūpi. Žmonėms šventė“, — parašė dainininkė.

Priminsime, kad po pirmojo „Eurovizijos“ dainų konkurso pusfinalio kilo skandalais dėl balsų — internautai dėl Albanijos boikotuoja konkursą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją