Didysis 68-ojo „Eurovizijos“ dainų konkurso finalas vyks gegužės 11 d., šeštadienį, Malmės arenoje, o pusfinaliai – gegužės 7 d. ir gegužės 9 d.

Malmės miestas buvo pasirinktas priimti visuomeninius transliuotojus po to, kai miestas pateikė paraišką, kurioje, be kitų kriterijų, buvo nagrinėjama renginio vieta, galimybė priimti tūkstančius atvykstančių delegacijų, narių, gerbėjų ir žurnalistų bei vietos infrastruktūra.

„Eurovizijos“ dainų konkurso vykdomasis vadovas Martinas Osterdahlis sakė besidžiaugiantis EBU sprendimu kitų metų „Euroviziją“ rengti Malmės mieste.

„Malmė užima ypatingą vietą konkurso istorijoje, nes pirmą kartą sėkmingai surengė konkursą 1992 m., o po to 2013 m. – po paskutinės Loreen pergalės. Džiaugiamės, kad grįžtame į šį gyvybingą ir dinamišką miestą, kuris įrodė, kad turi vietas ir infrastruktūrą, puikiai tinkančias didžiausiam pasaulyje gyvos muzikos renginiui surengti.

Malmės įsipareigojimas siekti įvairovės, įtraukties ir naujovių puikiai atitinka konkurso dvasią. Be to, kompaktiškas miestas ir gerai išvystyta transporto infrastruktūra reiškia, kad visi konkurso dalyviai, įskaitant delegacijas, žiniasklaidą ir gerbėjus, galės lengvai judėti mieste. Įsipareigojimas siekti tvarumo ir žaliųjų iniciatyvų taip pat puikiai atitinka mūsų vertybes, todėl miestas yra idealus 68-ojo „Eurovizijos“ dainų konkurso miestas šeimininkas.

Malmė parodė didžiulę aistrą „Eurovizijos“ dainų konkursui, todėl visiškai tikiu jų gebėjimu sukurti nepamirštamą patirtį, kuri suburs gerbėjus, atlikėjus ir žiūrovus visame pasaulyje. Kartu su priimančiuoju transliuotoju sukursime nepaprastą muzikos, vienybės ir įvairovės šventę, kuri kitų metų gegužę sužavės pasaulį“, – sakė jis.

Švedija 2024 m. „Eurovizijos“ dainų konkursą surengs septintą kartą. Anksčiau konkursas vyko 1975, 2000 ir 2016 m. Stokholme, o 1985 m. – Geteborge.

Tai taip pat pirmas kartas, kai „Eurovizijos“ dainų konkursas penkis kartus iš eilės neapsilankė sostinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją