Pirmadienio popietę, LRT laidoje „Laba diena, Lietuva“, paaiškėjo, kas šįmet stos už eurovizinių atrankų vairo. Iš karto po Naujųjų eteryje pasirodysiančias eurovizines atrankas šįmet ves Ugnė Skonsmanaitė ir Mantas Stonkus.

„Dešimtmečio proga pagaliau mus suporavo“, – juokėsi Mantas ir Ugnė. Bičiuliai pažįstami kone nuo 2008 metų, todėl jiedu tikino, kad šis darbas jiems bus labai malonus.

Eteryje Ugnė tikino, kad svarbiausia jiems eteryje bus išlikti savimi. „Duetas bus labai gyvas ir tikrai neapsimetinėsimė tuo, kuo nesame“, – tikino Mantas Stonkus.

O ar jiedu – ištikimi „Eurovizijos“ žiūrovai? Ugnė pripažino, kad ji seka ir žiūri eurovizines atrankas. Mantas taip pat tikino, kad stebi atrankas, tačiau neslėpė, jog jam kiek keista susitapatinti su nauju amplua. „Visada svajojau pats sudalyvauti „Eurovizijoje“. Tai gal tai bus pirmas žingsnis“, – juokavo Mantas.

Nacionalinių atrankų laidos LRT eteryje prasidės sausio 6 dieną.

DELFI primena, jog pastarąjį kartą vedėjų vairas buvo patikėtas merginų duetui: Gabrielei Martirosianaitei ir Ievai Stasiulevičiūtei. Tai buvo pirmas kartas, kai atrankas vedė dvi merginos.

Ieva ir Gabrielė į „Euroviziją“ išlydėjo grupę „Fusedmarc“ su daina „Rain of Revolution“. Nors aistrų ir intrigų atrankų metu netrūko. Daug žiūrovų palaikymo sulaukė atrankose debiutavusi Paula, taip pat ir šiuolaikišką pasirodymą demonstravusi Kotryna Juodzevičiūtė, o bene labiausiai išsiskyrė fejerverkus pasirodymo metu scenoje svaidžiusi Lolita Zero.

Deja, grupei „Fusedmarc“ nepavyko sužavėti Europos. Ant eurovizinės scenos Kijeve jie lipo tik kartą, Viktorijai ir Denisui nepavyko peržengti pusfinalio barjero.

„Fusedmarc“ su daina „Rain of Revolution“ eurovizinėje scenoje:

2016-ųjų eurovizinius laurus pelnė lyriška daina Europą užburęs Salvadoras Sobralis. Jis pergalės vėliavą parvežė į gimtąją Portugaliją, būtent ten kitų metų gegužę sugūžės tūkstančiai „Eurovizijos“ gerbėjų iš viso pasaulio. Ten vyks ir Lietuvos atstovas, kuris turėtų paaiškėti ankstyvą kitų metų pavasarį.

Salvadoras Sobralis su pergalę pelniusia daina:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)