Norint apsisaugoti nuo COVID-19 plitimo, gerbėjai grupės laukė išlaikydami atstumą atvykimo salėje. Visgi iš arti pasisveikinti ar prisiliesti prie muzikantų negalėjo net pats ištikimiausias fanas – grupę, kurią sudaro Damiano Davidas, Victoria De Angelis, Thomasas Raggi ir Ethanas Torchio, lydėjo policija. Pareigūnai pasirūpino, kad būtų laikomasi saugumo reikalavimų ir „Maneskin“ atlydėjo prie susirinkusių žiniasklaidos atstovų.

Spaudos konferencijos „Maneskin“ nariams jau tapo kasdienybe, tad grupės vokalistas, radęs laisvą minutę, kol laukė savo kolegų, ramiai išsitraukė cigaretę ir užsirūkė šalia oro uosto išėjimo. Pastebėjęs, kad jį fiksuoja fotografai, Damianas į orą iškėlė du pirštus, simbolizuojančius taikos simbolį. Netrukus prie jo prisijungė kiti grupės nariai, kurie neslėpė esantys sujaudinti to, kas nutiko savaitgalį.

Stilingieji rokeriai dainų konkursą laimėjo su daina „Zitti E Buoni“ ir iš viso surinko 524 balus. Namo grįžusius muzikantus italai pasitiko pakiliausiomis emocijomis: sveikino, mojavo, rankose laikė plakatus.

Visgi grupės sugrįžimą kiek aptemdė aplink vokalistą besisukęs skandalas. Dar šeštadienį dainų konkurso eteryje Damiano sulaukė nemalonių kaltinimų – esą prie staliuko palinkęs italas galimai vartojo narkotikus. Grupė tokias spekuliacijas griežtai neigė ir dar šeštadienį buvo pasiruošę atlikti narkotikų testus, norint išsklaidyti visas abejones.

Pirmadienį Europos transliuotojų sąjunga (EBU) oficialiai paskelbė, kad grupė dainų konkurso metu nevartojo jokių narkotikų, o Damiano testo rezultatas – neigiamas.

Tą pačią dieną grupė, jau būdama Romoje, sudalyvavo laidoje „BBC Breakfast“, kurioje muzikantai neslėpė nusivylimo, kad šalia Damiano vardo nepelnytai atsidūrė žodis „narkotikai“.

"Meneskin" BBC laidoje

Pats grupės vokalistas tikino, kad tokios spekuliacijos jį „tikrai įžeidė“, nes tai nustelbė jų svarbų laimėjimą.

Eteryje Damiano dar kartą patikino, kad tą lemtingą akimirką jis prie staliuko palinko tik dėl to, jog norėjo apžiūrėti ant žemės netikėtai nukritusią ir sudužusią stiklinę.

„Jaučiuosi tikrai įžeistas, manau, kad tokie dalykai kelia pasipiktinimą. Mes esame jauni žmonės, turintys didžiulę aistrą muzikai, ir tai iš tikrųjų nustelbia mūsų laimėjimą“, – eteryje kalbėjo vokalistas.

Kolegai antrino ir grupės narė Victoria, kuri teigė, kad tokie epitetai nuliūdino.

„Mes stengiamės skleisti savo muziką ir pozityvią žinutę, mes niekada nevartojome narkotikų, – BBC eteryje tikino muzikantė. – Mes tikrai nenorime skleisti kitokios žinutės.“

Po oficialiai paskelbtų neigiamų narkotikų testo rezultatų grupė nutraukė tylą ir socialiniuose tinkluose pasidžiaugė, kad jų daina užima 9-ąją vietą klausomiausių pasaulio dainų sąraše „Spotify“ platformoje. Toks pasiekimas Italijai yra pirmasis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)