Monika į sceną lipo trečioji, o jos repeticija truko 30 minučių, per kurias atlikėja išbandė pasirodymui skirtą apšvietimą, kamerų darbą ir kitas technines galimybes.

Socialiniame tinkle „Tik Tok“ paviešintame vaizdo įraše iš pirmosios repeticijos Turine matyti, kad Monika, kaip ir minėjo prieš išvykdama, dėvėjo tą pačią suknelę, kurią įvardijo ir kaip savo talismaną.

Tačiau, kaip praneša portalas lrt.lt, jau pirmosios repeticijos metu atlikėja susidūrė su nesklandumais.

Ištrauką iš pirmosios repeticijos galite pamatyti čia:


Praėjus kiek laiko po pirmosios repeticijos, Monika sudalyvavo ir pirmojoje spaudos konferencijoje. Spaudos konferencijos „Meet & Greet“ metu Monika buvo itin gerai nusiteikusi ir atrodė atsipalaidavusi.

„Italijoje jaučiuosi kaip namuose. Čia puiki šalis, puikus maistas“, – šypsojosi Monika.

Pasiteiravus, kada paskutinį kartą jautė sentimentus, „Eurovizijos“ dalyvė atsakė, kad šiandien, per pirmą repeticiją stovėdama ant didžiosios scenos.

„Stovėjau scenoje, žiūrėjau į suknelę, į šviesas ir prisiminiau, kad kai buvau 4-6 metų, svajojau tapti daininke ir štai – tai įvyko. Vos neapsiverkiau, pajutau sentimentus“, – sakė atlikėja.

Monika Liu spaudos konferencijos metu kalbėjo ir apie tai, kas ją įkvepia kurti, nestokojo ir humoro jausmo bei paaiškino, kodėl pasirinko atlikti dainą lietuvių kalba.

Monika pasakojo, kad yra labai laiminga, kad pagaliau po pandemijos gali apsikabinti su žmonėmis, tad būdama čia jaučiasi puikiai.

Taip pat anglakalbiams papasakojo, apie ką yra daina „Sentimentai“.

M. Liu sulaukė ir klausimo apie savo šukuoseną – ar ją įkvėpė legendinė Liza Minnelli? Tiesa, šį klausimą uždavė ne vienas spaudos konferenciją stebėjęs žiūrovas.

„Ne. Aš tik noriu sutaupyti laiko plaudama galvą ir sunaudoti mažiau šampūno. Kartais žmonės sako, kad atrodau kaip mikrofonas, – juokėsi Monika. – Praeitą vasarą turėjau ilgesnius plaukus, tačiau nesijaučiau savimi“.

Taip pat Monika patikino, kad šiuo metu jai svarbiausia – gerai išsimiegoti, kitų ritualų ji neturinti. Taip pat – nekalbėti telefonu, išskyrus vaikiną ir tėvus. Ši frazė sulaukė spaudos konferencijos vedėjo šypsenos. „Tu turi vaikiną? Kaip puiku, tiesa?“, – kalbėjo jis.

Spaudos konferencija „Meet & Greet“ vyko 14:20 Lietuvos laiku. Kiekvienai šaliai skiriama po 20 minučių.

Per artimiausias dvi savaites laukia įtempta dienotvarkė: pasirodymų repeticijos, gausybė interviu su užsienio žiniasklaida. Gegužės 7-ąją Monika Liu taip pat susitiks su lietuvių bendruomene Turine.

Monikos Liu pasirodymo detalės kol kas yra kruopščiai slepiamos – intrigą žadama išlaikyti iki pat jos pasirodymo didžiojoje scenoje.

Monika Liu pasirodys pirmojo „Eurovizijos“ pusfinalio metu gegužės 10 d. Lietuvos atstovai pusfinalyje pasirodys trečiu numeriu.

Pirmąjį „Eurovizijos“ pusfinalis vyks gegužės 10 d., antradienį, 22 val.

Antrasis pusfinalis vyks gegužės 12 d., ketvirtadienį, 22 val. „Eurovizijos“ finalas – gegužės 14 d., šeštadienį, taip pat 22 val.

„Eurovizijos“ finale išvysime ir praėjusių metų atstovą, „The Roop“ lyderį Vaidotą Valiukevičių, kuris skelbs, kaip savo balsus finalistams paskirstė lietuviai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)