Prieš pat antrąjį pusfinalį M. Linkytė žurnalistams sakė, kad norėjo peržiūrėti visus pasirodymus ir tada nuspręsti, ką palaikys.

Jai padėjo ir kartu atvykusios scenos draugės.

Be to, atlikėja prisipažino, kad laiką leidžia intensyviai: „Nėra kada pasivaikščioti, dėl savęs nuveikti, ryt prasideda mūsų intensyvi diena, tai šiandien leidau sau išsimiegoti, pabūti su savimi, o ryt kibsim į darbus.“
Monika Linkytė atvyko stebėti pirmojo „Eurovizijos“ pusfinalio

Pasiteiravus, ko ji šiuo metu norėtų, Monika atskleidė, kad viskas, ko jai reikia, yra šalia jos.

„Aš jaučiuosi, kad palankiai susiklosčiusios sąlygos ir tiek“, – kalbėjo ji ir paminėjo, kad sulaukia iš gerbėjų linkėjimų, siunčiančių geros energijos.

Žinoma, neišvengta klausimo ir apie įvaizdį. M. Linkytė tvirtai atsakė, kad viskas su suknele gerai, jaučiasi ja patenkinta.

„Turėjom primatavimų, todėl truputį vėlavome, bet man gražu, jaučiuosi gerai toje suknelėje“, – kalbėjo ji.

Paklausus, ar gali šiek tiek papasakoti apie baltų raštus, kurių jos pasirodyme gausu, atlikėja atskleidė, kad jai buvo be galo svarbu juos įterpti.
Monika Linkytė atvyko stebėti pirmojo „Eurovizijos“ pusfinalio

„Man buvo labai svarbu įdėti tuos baltiškus motyvus, raštus. Siunčiu linkėjimus Rūtai Arlauskaitei, kuri nupiešė visa tai. Paskui įdėjome į vizualinę apdailą, kur užkoduota daug prasmės, gylio, energijos, pagrindinės minties gijimo, kas šioje dainoje labai svarbu. Galbūt tai kažkam bus labai gražu. Norėjosi, kad mes žinotume, jog čia apie mus, kad scena pražystų lietuviškom mandalom“, – kalbėjo ji.

Jau daugiau nei savaitę laiko Liverpulyje viešinti Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“ panašu, kad jaučiasi visiškai ramiai, dažnai išeina pasivaikščioti, mielai bendrauja su savo gerbėjais. Tai buvo galima išvysti ir Liverpulio universitete pirmadienį vykusio koncerto metu.

2015 metais laimę konkurse su Vaidu Baumila jau bandžiusi atlikėja tą kartą liko 18-toje vietoje. Šį kartą M. Linkytė sako, kad jaučiasi kur kas labiau užtikrinta savimi ir savo galimybėmis, patirties bei žinių jai suteikė muzikos studijos Londone. Šiame mieste žinoma atlikėja susitiko ir su savo pritariančiosiomis vokalistėmis.

Pati M. Linkytė „Eurovizijos“ scenoje pasirodys antrojo pusfinalio metu, ketvirtadienio vakarą. Į sceną jis lips 15-ta.

Delfi primena, kad šiemet dainininkė dar vieną progą pasirodyti „Eurovizijos“ scenoje užsitikrino per Lietuvos nacionalinę atranką „Pabandom iš naujo!“ Į šį dainų konkursą jos naujasis kūrinys „Stay“ įneš aukštai sklandančių melodijų.

Jos daina yra paremta vietos folkloru, o dainoje skambantys žodžiai „Čiūto Tūto“ dažnai naudo-jami lietuvių liaudies šokiuose kaip magiški pakartojimai.

Muzika yra Monikos gyvenimo dalis nuo pat vaikystės, ir nuo tos akimirkos, kai ji pirmą kartą pirštais palietė pianino klavišus, jai tapo aišku, kad muzika bus nuolatinė jos gyvenimo palydovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją