„Tung Auditorium“ salėje išskirtinius apšildymo pasirodymus surengė ne tik Monika Linkytė, bet ir Iru iš Sakartvelo ir Dilja iš Islandijos. Jos universiteto scenoje atliko kamerines savo „Eurovizijos“ dainų versijas ir kitus kūrinius.

Be to, koncerte prie atlikėjų prisijungė Liverpulio dainininkė bei dainų autorė Pixey ir dar dvi artistės iš Liverpulio universiteto partnerio, Ukrainos Sumų valstybinio universiteto: dainininkė Polina Hrečyškina ir šiuolaikinio šokio šokėja Iryna Kuts.

Scenoje pasirodžiusi M. Linkytė mielai pasisveikino su savo gerbėjais. Atlikėja paklausė, kaip jie jaučiasi, teigė, kad susirinkę jos pasiklausyti gali jaustis laisvai, šokti, daryti tai, ką jaučia savo širdimi norintys.

Prieš atlikdama dainą „Stay“ Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“ plačiau papasakojo, apie ką yra jos daina ir „Čiūto Tūto“ motyvas. M. Linkytė teigė, jog senovėje lietuviai kartojo šiuos žodžius norėdami tarsi pajusti ryšį asu savo širdini, simbolizuoja gijimą.

Po eurovizinės dainos atlikėja sulaukė garsių aplodismentų, šnekino susirinkusius savo gerbėjus, kurie, panašu buvo atvykę pasiklausyti būtent jos.

„Ar yra žmonių, kurie norėtų dabar pašokti? Turite pažadėti, net jei sėdėsite, tai bent pajudinsite savo kojas“, – šypsodamasi pasakojo M. Linkytė ir kartu su savo pritariančiosiomis vokalistėmis atliko dar vieną dainą „This time“.

Po pasirodymo pakalbinta M. Linkytė teigė, šiandienos koncertas praėjo puikiai, publika ją labai palaikė, o tai, anot jos, yra labai geras ženklas.

Rytojaus pirmajame pusfinalyje lietuvių atstovė „Eurovizijoje“ palaikys suomius ir norvegus, tiesa, ji pabrėžė, kad yra labai daug gerų dainų.

Tiesa, kur ji pati stebės šį pusfinalį atlikėja teigė dar nežinanti.

Delfi užfiksavo įsimintiniausias koncerto akimirkas:

Monika Linkytė savo laimę „Eurovizijoje“ bandys antrą kartą – 2015 metais ji kartu su Vaidu Baumila jau dalyvavo šiame konkurse, kurio metu atliko dainą „This Time“.

Šiemet dainininkė dar vieną progą pasirodyti „Eurovizijos“ scenoje užsitikrino per Lietuvos nacionalinę atranką „Pabandom iš naujo!“ Į šį dainų konkursą jos naujasis kūrinys „Stay“ įneš aukštai sklandančių melodijų.

Jos daina yra paremta vietos folkloru, o dainoje skambantys žodžiai „Čiūto Tūto“ dažnai naudo-jami lietuvių liaudies šokiuose kaip magiški pakartojimai.

Muzika yra Monikos gyvenimo dalis nuo pat vaikystės, ir nuo tos akimirkos, kai ji pirmą kartą pirštais palietė pianino klavišus, jai tapo aišku, kad muzika bus nuolatinė jos gyvenimo palydovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją