E. Golan gyvena Tel Avive. Žiniasklaidos pranešimais, ji didžiąją savo vaikystės dalį praleido Rusijoje, tačiau prieš dvejus metus grįžo atgal į Izraelį.

„Šiais metais labiau nei kada nors anksčiau džiaugiuosi, galėdama atstovauti savo šaliai didžiausioje Europos scenoje“, – sakė atlikėja.

Izraelio žiniasklaida tuo tarpu įspėja dėl priešiškumo ir protestų, kurie gali būti nukreipti prieš E. Golan Malmėje. Kai kuriose šalyse, taip pat socialiniuose tinkluose, pasigirsta balsų, reikalaujančių dėl Gazos karo pašalinti Izraelį iš šių metų „Eurovizijos“ dainų konkurso.


Suomijoje, Islandijoje ir kitose valstybėse, be to, būta raginimų boikotuoti renginį. Dėl daugybės aukų ir civilių gyventojų kančių Izraelio veiksmai Gazos Ruože po „Hamas“ spalio 7 d. Izraelyje surengtų žudynių sulaukia tarptautinės kritikos.

„Eurovizijos“ organizatoriai yra prieš Izraelio pašalinimą iš konkurso. Anot jų, renginys turi likti apolitiškas. Tačiau po Rusijos invazijos į Ukrainą organizatoriai 2022 m. paskelbė, kad agresorės atlikėjų „Eurovizijoje“ nebus. Rusija nedalyvaus ir šiais metaus.

„Eurovizijos“ finalas Malmėje vyks gegužės 11 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją