Tačiau prieš tai padėkojęs gerbėjams ir žiniasklaidai, grupės vokalistas Damiano Davidas atkimšo butelį šampano ir išpurškė juo kolegas.

„Måneskin“ yra italų roko grupė iš Romos, kurią sudaro pagrindinis vokalistas D. Davidas, bosistė Victoria De Angelis, gitaristas Thomas Raggi ir būgnininkas Ethanas Torchio.

2021 m. kovo mėnesį grupė laimėjo 71-ąjį „Sanremo“ festivalį ir iškovojo kelialapį atstovauti Italijai „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Grupės nariai konferencijoje sulaukė klausimo apie tai, ką jaučia galėdami dalyvauti konkurse po to, kai Italija patyrė tiek daug netekčių ir suvaržymų dėl koronaviruso pandemijos.

„Manome, kad šis renginys suteikė tikrą palengvėjimą. Mums buvo gera būti jo dalimi. „Eurovizija“ visam pasauliui reiškia labai daug“, – kalbėjo grupės lyderis.

Netrukus jam buvo užduotas ir kiek drąsesnis klausimas. Filmavimo kameros renginio metu užfiksavo, kaip atlikėjas pasilenkė labai arti stalo, – atrodė, tarsi vartotų narkotikus. Žurnalistas paklausė, ar iš tiesų šis vartojęs kokainą.

„Thomas sudaužė taurę... Baikite, aš nevartoju narkotikų, žmonės. Prašau taip nesakyti“, – keliskart pakartojo D. Davidas.

Italai po pasirodymo nebuvo itin kalbūs, tačiau ne kartą pakartojo, kad sulaukę tokio įvertinimo jaučiasi ypatingai.

„Jausmas nuostabus... Kai prisimenu, kad koncertuoti pradėjome gatvėje... Tai nepakartojama. Mes tiesiog esame keturi draugai, grojantys muziką, kurią mylime. Ir tai yra neįkainojama“, – kalbėjo D. Davidas.

Grupės bosistė V. De Angelis užsiminė ir apie standartus, pritaikomus iššaukiamai atrodantiems atlikėjams. Ji paragino žmones nustoti laikytis standartų.

Kalbėdama apie konkurse pastebėtus balsų skirtumus, grupės narė pabrėžė: „Žiuri nuomonė gali būti vienokia, tačiau ji nebūtinai apibūdina žiūrovų nuomonę.“

Pasibaigus konferencijai, grupės lyderis panoro tarti paskutinį žodį konkurse pasirodžiusiems konkurentams.

„Mes tiesiog norime padėkoti atlikėjams, kurie šiame renginyje pasidalijo savo muzika. Paplokime jiems“, – nelengvai rinkdamas žodžius kalbėjo grupės vokalistas.

Primename, kad pirmajame pusfinalyje kelialapį į finalą iš viso pelnė 10 šalių: Norvegija, Izraelis, Rusija, Azerbaidžanas, Malta, Lietuva, Kipras, Švedija, Belgija, Ukraina.

Antrajame pusfinalyje paaiškėjo, kad kelionę „Eurovizijoje“ taip pat tęsia Albanija, Serbija, Bulgarija, Moldova, Portugalija, Islandija, San Marinas, Šveicarija, Graikija ir Suomija.

Finale savo vietą jau užtikrintai turi ir Italija, Nyderlandai, Ispanija, Jungtinė Karalystė, Prancūzija bei Vokietija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (268)