Daugybė „Eurovizijos“ gerbėjų sako, kad konkursas yra politika, ir išties kiekvienais metais žiūrovai atkreipia dėmesį į tai, jog kaimyninės šalys nepagaili vienos kitoms geresnių balų. Tiesa, daugumai žmonių toks balsavimas nepriimtinas, tačiau laikui bėgant „Eurovizijoje“ tai jau tampa tarsi norma.

Galimai toks įsitikinimas buvo ir priežastis, kodėl netrukus po konkurso daugybė lietuvių socialiniuose tinkluose išreiškė pasipiktinimą, jog Monika Liu negavo iš Ukrainos nė vieno balo.

Vis dėlto svarbu paminėti, nors Lietuvos atstovės pasirodymas Ukrainos komisijos nesužavėjo, žiūrovai pirmojo pusfinalio metu skyrė Monikai Liu pirmą vietą ir įvertino 12 balų. Ukrainos žiūrovų atlikėja neliko nepastebėta ir finalo metu, čia ji gavo 10 ukrainiečių balų.

Delfi primena, kad tai jau ne pirmas kartas kai kyla pasipiktinimas Ukrainos skiriamais balais Lietuvai. Prieš metus dalis lietuvių stebėjosi, kai iš Ukrainos komisijos Lietuvos atstovai „The Roop“ taip pat negavo nė vieno taško.

Tuo tarpu Lietuvos komisijos balsai, kuriuos skelbė atlikėjas Andrius Mamontovas, kaip ir šiemet, buvo itin palankūs Ukrainai. Mūsų šalis grupei „Go_A“ su daina „Shum“ tuomet skyrė maksimumą – 12 balų.

Kita balsų dalis Ukrainai taip pat buvo dosni – Lietuvos žiūrovai skyrė vėl 12 balų.

Šioje balsavimo kategorijoje ir ukrainiečiai prieš metus taip pat parodė jau visai kitokį įspūdį – žiūrovai mūsiškiams skyrė 10 balų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)