Viktorija ir Denisas scenoje – ne naujokai. Grupei „Fusedmarc“ jau 13 metų, tačiau tokiame projekte jie dalyvavo pirmą kartą. Kaip jiems, mažai kam žinomiems, pavyko užburti tūkstančius „Eurovizijos“ gerbėjų? „Manau, panaudojome visą savo patirtį, viską, ko išmokome keliaudamo po Europą. Mūsų klausytojai – daugiau užsieniečiai. Lietuvoje nelabai daug koncertuojame“, – DELFI pasakojo Denisas Zujevas.

„Eurovizinės“ pergalės saldumas Viktorijai Ivanovskajai – ne pirmas. 2012-aisiais metais, tuo metu būdama „Saulės kliošo“ solistė kelias paras džiaugėsi galimybe atstovauti Lietuvai didžiojoje „Eurovizijoje“. Penkiolikos metų senumo istorija – gana paini. Galimybę keliauti į „Euroviziją“ tuomet pelnė grupė „B'Avarija“, tačiau konkurso rengėjai pripažino, kad jų daina pažeidė taisykles ir galimybė atiteko antroje vietoje likusiam Aivarui Stepukoniui.

Daugiau apie jausmus, nuotaikas, ateities planus ir būsimas pergales – DELFI pokalbyje:


Šis atsisakė galimybės keliauti į didžiąją „Euroviziją“ ir ją perleido trečioje vietoje likusiai grupei „Saulės kliošas“, kurios soliste tuo metu buvo Viktorija. Deja, po kelių dienų Aivaras persigalvojo ir vis dėlto nusprendė važiuoti ir atstovauti Lietuvai.

Anot V. Ivanovskajos – tuomet pergalės džiaugsmas nebuvo toks ryškus. „Tam ryškumui ir galimybių nebuvo. Visas šou ne taip atrodė. Buvo linksma, buvo džiugu, bet aš buvau per jauna“, – kalbėjo Viktorija.

Tiesa, dalyvavimas šiame konkurse reikalauja ir nemažai lėšų, kurių reikia drabužiams, kelionei, gyvenimui ir kitiems būtiniems dalykams. Kiek gi lėšų prireiks pasirodymui, kuriuo jie ketina sužibėti Kijeve? Nežinia ir nė vienas dar nedrįsta to prognozuoti.

Pokalbio DELFI redakcijoje metu atlikėjai atsakinėjo ir į skaitytojų klausimus bei reagavo į jų pasiūlymus. Pavyzdžiui, pagarsinti gitarą ar suintensyvinti būgnų aidus. Denisas į šiuos pasiūlymus atsakė įvardydamas „eurovizines“ taisykles: didžiojo konkurso scenoje joks instrumentas negali sambėti gyvai, gyvai skamba tik solistų balsai.

Pirmojoje konferencijoje, kuri buvo surengta Klaipėdos arenos užkulisiuose, atlikėjai sunkiai rinko žodžius. Pirmadienį, kiek atslūgus emocijoms, Viktorija prisipažino – tuo metu joje siautėjo tiek daug jausmų, kad juos buvo labai sunku „pagauti“.

Grupė „Fusedmarc“ svečiavosi DELFI redakcijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)