Nauja dainos versija pagardinta trijų talentingų fotografų užfiksuotais vaizdais iš užkulisių, „Eurovizijos“ repeticijos ir pasiruošimo studijoje. Grupės komandos akys, kurios viską mato ir fiksuoja, tai Ieva Survilaitė, Lukas Varanauskas ir Rytis Šafranauskas.

Kaip pasakoja grupės įkūrėjas, muzikos autorius ir gitaristas Robertas Semeniukas, ši daina gimė skambinant pianinu.

Akustinės dainos versijos galite pasiklausyti čia:

„Jau nuo pat pradžių kirbėjo mintis įrašyti dvi dainos versijas. „Gaudė vėjai“ pradžioje buvo kuriama pianinu, vėliau pratęsiant akustine gitara, o galutinį pavidalą įgavo susiformavus pilnam įsivaizdavimui, kaip kas turėtų skambėti. Bet ta pirminė, rami, lengva dainos versija skamba labai natūraliai ir joje kaip ir nieko netrūksta. Kažkada išgirdau žinomo muzikanto žodžius, jog gera daina gali skambėti gerai atliekama ir vieno instrumento, be jokių pagražinimų ir papildymų. Dažnai tai taikau kūryboje, įsivaizduodamas, kaip tą dainą atlieku kur nors prie laužo sėdint su draugais. Atėjus vasarai tikrai tai išmėginsiu, gal net dainos akordus užrašysiu ir įdėsiu į internetą, nes besidominčių jau yra tikrai nemažai. Iš internetinių komentarų matau, jog klausytojai dalinasi į dvi stovyklas, vieniems daina per sunki, norisi lengvesnio išpildymo, kitiems atvirkščiai. Čia bus patenkintos abi pusės. O jeigu atskleisčiau nedidelę paslaptį, tai po „Eurovizijos“ finalo klausytojų lauks dar vienas didelis siurprizas! Bet apie tai vėliau. Šiuo metu koncentruojamės į mūsų finalinį pasirodymą, norisi, kad jis ir atrodytų ir skambėtų maksimaliai gerai, pataisymų tikrai nemažai, viskas yra tobulinama, nuo garso korekcijų iki grimo, nuo rūbų iki šviesų. Iš savęs išspausime viską, atiduosime širdis kaip ir visad tai darome savo koncertuose. Didelės arenos mums ne naujiena, koncertuojame jose dažnai su Marijonu Mikutavičiumi, taip pat ne kartą esame groję ir su „Žalvariniu“. Todėl groti „Eurovizijos“ atrankų finale tiesioginiame eteryje sausakimšoje arenoje mums tarsi šventė ir natūrali terpė gerai pašėlti. Labai laukiame susitikimo su gerbėjais ir su kitais finalininkais, kurie yra mūsų draugai ir kolegos. Įsivaizduoju, jog bus labai smagus vakarėlis, iš kurio kievienas išsineš dalelę šviesos“, – pranešime spaudai pasakojo Robertas.

„Žalvarinis“ – žymiausia Lietuvos folkroko grupė, kurią 2001-aisiais įkūrė muzikos autorius ir gitaristas Robertas Semeniukas. Grupė pasirodys nacionaliniame „Eurovizijos“ finale vasario 17 d. Švyturio arenoje, Klaipėdoje.

Kviečiame už savo favoritus balsuoti apklausoje:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją