Dar prieš repeticiją apie finalinį pasirodymą ir galimus pokyčius kalbinti „The Roop“ patikino, kad ryškių pakitimų žiūrovai ekrane neišvys. Tai tikrai nėra blogai, kadangi grupė aiškiai žino, ko nori ir ko siekia.

„Minčių gal ir yra, tačiau pasižiūrėsime, ar mums kai kas pavyks. Esame patenkinti savo pasirodymu ir reikia suprasti, kad kai kurie keičia ir daro kažką naujo todėl, jog jie nežino, ko nori. Taip, tie pokyčiai duoda papildomos medžiagos žiniasklaidai, bet mes sukamės tame pačiame burbule. Žurnalistai labiausiai rašo, o žmonės labiausiai skaito apie saviškius. <...> Mūsų tikslas yra ta didžioji 95 proc. žmonių dalis, kuri dar nematė mūsų pasirodymo ir jį pamatys tik šį savaitgalį. Tokia yra statistika. Tad mums kiekvieną kartą kaitalioti pasirodymą nėra prasmės“, – tikino Lietuvos atstovai.

Penktadienį grupė dar kartą išmėgino eurovizinę sceną ir atliko vieną paskutiniųjų repeticijų. Nors pasirodymas nebuvo transliuojamas viešai, jis niekuo nesiskyrė nuo to, ką žiūrovai jau išvydo pirmajame pusfinalyje. Tai buvo toks pats puikiai paruoštas numeris.

Lietuvių energiją puikiai įvertino ir žiūrovai salėje, kurie negailėjo triukšmingų šūksnių ir plojimų. Ovacijų nešykštėjo net šou filmavimo komanda, kuri įprastai būna įsigilinusi į savo darbą ir stengiasi per daug nesiblaškyti.

„Eurovizijos“ finale Lietuva pasirodys antrojoje šou pusėje – 18 numeriu.

Pirmajame pusfinalyje kelialapį į finalą iš viso pelnė 10 šalių: Norvegija, Izraelis, Rusija, Azerbaidžanas, Malta, Lietuva, Kipras, Švedija, Belgija, Ukraina.

Antrajame pusfinalyje paaiškėjo, kad kelionę „Eurovizijoje“ taip pat tęsia Albanija, Serbija, Bulgarija, Moldova, Portugalija, Islandija, San Marinas, Šveicarija, Graikija ir Suomija.

Finale savo vietą jau užtikrintai turi ir Italija, Nyderlandai, Ispanija, Jungtinė Karalystė, Prancūzija bei Vokietija.

Šių metų dainų konkursas vyksta Roterdame, kur „The Roop“ su daina „Discoteque“ pasirodys finale. „Delfi“ rubrikoje „Eurovizija“ rasite karščiausias naujienas iš konkurso, jo užkulisių, žinovų nuomones bei vertinimus, interviu su dalyviais bei jų pristatymus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)