„Paraiškas į „Euroviziją“ siųsti buvo galima tuo metu, kai man dar vyko „Lietuvos balsas“. Tuo metu norėjau susikoncentruoti į savo pasirodymus ten ir atlikti juos kokybiškai, o ne atmestinai. Mano manymu, norint dalyvauti tokio lygio konkurse kaip „Eurovizija“, reikia ne tik turėti stiprų kūrinį, bet ir viziją, ko tu iš dalyvavimo ten tikiesi – tai reikalauja daug pastangų bei laiko, kurio nebuvo, kai per savaitę tekdavo iš pagrindų pasiruošti vis naujai finalinei kovai, todėl apie dalyvavimą „Eurovizijoje“ net nesusimąsčiau“, – teigė Monika Marija.

Jos teiginį, jog dalyvauti atrankose ji nusprendė visai neseniai, patvirtina ir spaudos pranešime įrašytas iš atrankų pasitraukusios Ericos Jennings komentaras. „Sulaukiau skambučio su idėja, jog ją gali padainuoti Monika Marija. Su ja jau buvome susitikusios šiek tiek anksčiau, per neseniai vykusius „Žmonės“ apdovanojimus“, – teigė Erica Jennings. Jos minimi apdovanojimai vyko sausio 21-ąją.

Ericos daina, su kuria atrankose dalyvaus Monika Marija:

DELFI susisiekus su Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovu Audriumi Giržadu, šis patikino, kad yra buvusių atvejų, kai atlikėjai prisijungia prie atrankų joms jau prasidėjus, tačiau tokio įvykio, jog iš atrankų pasitraukusi atlikėja perduoda savo dainą kitai atlikėjai, nėra buvę.

„Yra buvę, kad priėmėme pavėlavusius, nes pirminė atranka nebuvo pasibaigusi“, – paaiškino A. Giržadas. Pirmojo atrankų etapo metu visi atlikėjai pateikia publikos ir komisijos teismui savo dainas.

Būtent šiandien, antradienio vakarą, LRT studijoje vyks paskutinės pirmojo atrankų etapo laidos filmavimas. Šeštadienį šią laidą galės įvertinti ir žiūrovai. Po šeštadienio vakaro žiūrovai jau bus išgirdę ir įvertinę visas konkursui pateiktas dainas.

„Daina buvo pateikta laiku, tačiau Erica pasitraukė ir pasakė, kad gali perleisti savo dainą. Mes į tai pasižiūrėjome teigiamai, – apie Monikos Marijos norą perimti Ericos dainą kalbėjo A. Giržadas. – Bet tokio atvejo dar nėra buvę.“

Monika Marija „Lietuvos balso“ finale:

DELFI primena, jog Erica iš atrankų pasitraukė nė nespėjusi pasirodyti TV eteryje. Apie sprendimą atlikėja pranešė paviešindama atvirą laišką savo feisbuko paskyroje. „Nusprendžiau iš pasitraukti. Atvirai – tiesiog nebenoriu iš naujo veltis į tą žaidimą. Aš esu patyrusi dainininkė. Jau dalyvavau „Eurovizijoje“, su savo daina, ir, kiek pamenu, mums labai neblogai sekėsi. Ir vien nuo tos minties, kad man ir vėl, tarsi mokinukei, reikėtų stovėti toje scenoje, klausytis komisijos komentarų, kyla nemalonūs jausmai“, – kalbėjo E. Jennings.

Erica iš atrankų pasitraukė po to, kai eteryje buvo parodyta pirmoji atrankų laida. Po jos kilo nemenkų diskusijų, ar komisija, vertinanti atlikėjus, tinkamai parenka komentarus.

Monika Marija į Lietuvos muzikos padangę įsiliejo visai neseniai, ji laimėjo projektą „Leituvos balsas“.

Beje, įdomu tai, jog jau trečiąjį kartą iš eilės projektą laimi mergina. Ir tai ne vienintelis sutapimas – trečią kartą iš eilės projektą laimi Donato Montvydo auklėtinė.

Donatas Montvydas ir Monika Marija Paulauskaitė

„Tai tikrai nėra atsitiktinumas, kad jo komanda laimi kelintus metus iš eilės. Manau, kad jis yra ne tik kaip mokytojas profesionalus, bet ir kaip žmogus – be galo nuoširdus, be galo susikaupęs, susikoncentravęs. Žino, ką ir kada reikia pasakyti. Sugeba be galo nuoširdžiai palaikyti žmogų. Be jo – nežinau, kur aš būčiau atsidūrusi šiame projekte. Mes kaip komanda buvome labai stiprūs, kaip draugai buvome labai stiprūs, – šyptelėjo Monika Marija. – Manau, kad tas ryšys tarp mūsų man labai padėjo.“

Monikos Marijos teigimu, Donatas Montvydas, dirbdamas ir su kitomis merginomis, turėjo aiškų planą bei strategiją. „Jis mąsto ne vien apie dabartinį pasirodymą, bet ir apie ateities planus“, – kalbėjo projekto nugalėtoja.

Kitą rytą po pergalės du DELFI bendravusi Monika Marija apie eurovizines atrankas kalbėjo miglotai. „Šis projektas man davė puikią pradžią ir dabar aš neužleisiu savo pozicijų. Noriu toliau dirbti, noriu labiau stengtis dėl savęs, dėl savo pačios ateities. Noriu būti laiminga, todėl manau, kad tam reikia daryti tai, ką mėgstu. Būti scenoje yra tai, ką noriu daryti, todėl aš ir toliau tai tęsiu“, – ryžtingai kalbėjo Monika Marija.

Monika Marija nuotraukose:
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)