Šeštadienį albanė Ronela Hajati buvo pirmoji 2022 m. „Eurovizijos“ atlikėja, kuri repetavo konkurso arenoje.

Atsižvelgiant į tai, kad ji atidaro pasirodymą, logiška, jog nuotraukos iš jos repeticijos pasirodė anksčiausiai, dar šeštadienio popietę.

Kadrai greitai atsidūrė „Twitter“ ir „Instagram“ diskusijų lauke, ypač pagrindinė nuotrauka, kurioje Ronela ir jos keturi pusnuogiai šokėjai rankas laiko ant savo intymių kūno vietų.

Albanijos atstovai / Foto: EBU, Nathan Reinds

Suirutė kilo po to, kai sekmadienio popietę Ronelos galerija dingo iš oficialios „Eurovizijos“ „Instagram“ paskyros. Vėliau ji buvo įkelta iš naujo, bet be aukščiau minėtosios pikantiškos nuotraukos.

Kodėl dingo seksualioji nuotrauka, nepaaiškinta. Albanija buvo vienintelė šalis nuo pirmosios repeticijų dienos, kurios fotografijų galerija buvo ištrinta ir įkelta iš naujo.

Ronelos šokėjų, kurie yra labai svarbi „Sekret“ dainos elementas, galerijoje beveik nėra.

Šou gerbėjai ėmė daryti prielaidą, kad ir pati Ronela tuo nesidžiaugia.

Pasklidus žiniai apie nuotraukų ištrynimą, ji „Twitter“ tinkle paskelbė „ašarų potvynio“ jaustukus.

Komentatoriai iki šiol ieško atsakymo, kodėl buvo ištrintas įrašas, turintis 25 000 „patiktukų“, kas buvo daug daugiau, lyginant kitas galerijas.

Gerbėjai užgulė komentarų skiltį su klausimais, kodėl taip buvo pasielgta. Yra manančių, kad tai – ne kas kitas, o cenzūra. Vartotojas, vardu @josh.drummond, rašė: „Jie išėmė „provokatyvesnes“ nuotraukas... kažkoks pokštas“.

Albanijos atstovai / Foto: EBU, Nathan Reinds

Pasak dainų konkurso entuziastų, tokia galima cenzūra itin kelia nerimą, kadangi Europos transliuotojų sąjunga gina žodžio laisvę ir meninę laisvę, net ir „šeimos šou“ ribose.

Verta paminėti, kad sceninių pasirodymų idėjos buvo pateiktos dar gerokai prieš prasidedant pirmosioms repeticijoms, todėl seksualus Albanijos šou ar choreografija rengėjų neturėjo stebinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)