Apie rusų grupę daug lietuvių jau žino, neseniai jie net surengė koncertą Vilniuje. O kas tie islandai, iš lažybininkų lentelių išstūmę lietuvius?

Šalies sostinėje Reikjavike vykusios atrankos į Roterdame šiemet vyksiančią „Euroviziją“ finale buvo likę penki islandų atlikėjai.

Konkurso finale buvo du balsavimo raundai. Po pirmo balsavimo raundo, kuriame 50 proc. balsų teko komisijai, 50 proc. – televizijos žiūrovams, į superfinalą buvo atrinkti du atlikėjai – „Dadi & Gagnamagnid“ ir Dimma.

Antrajame balsavimo raunde 100 proc. balsų teko televizijos žiūrovams, o šie išrinko grupę „Dadi & Gagnamagnid“ su daina „Think About Things“ vykti į „Euroviziją“.

2017 m. grupė „Dadi & Gagnamagnid“ jau bandė laimę atrankose į konkursą, bet tais metais teisę atstovauti Islandijai „Eurovizijoje“ laimėjo atlikėja Svala su daina „Paper“.

Atrankos į „Euroviziją“ pusfinalyje „Dadi & Gagnamagnid“ atliko savo kūrinį islandiškai, bet pačioje „Eurovizijoje“ planuoja dainuoti anglų kalba.

Grupę sudaro šeši asmenys, pasirodymui jie paruošė ir lengvai įsimenantį šokį, todėl nenustabu, jog iškart yra lyginami su lietuviais.

Čia galite pamatyti jų vaizdo klipą:

Islandija „Eurovizijoje“

Islandija debiutavo „Eurovizijos“ dainų konkurse 1986 m. Nuo to laiko dalyvavo konkurse 32 kartus.

Geriausi rezultatai buvo pasiekti du kartus: 2009 m. atlikėja Yohanna užėmė antrą vietą, o 1999 m. Selma irgi užėmė antrą vietą.

Nuo tada, kai 2004 m. pradėti rengti „Eurovizijos“ pusfinaliai, Islandija iš 16-os kartų 9-is kartus pateko į finalą.

Islandija – vienintelė Šiaurės Europos šalis, kuri dar nėra laimėjusi „Eurovizijos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)