Šiais metais „Eurovizijos“ dainų konkurse dėl pergalės kovos net 40 grupių ir atlikėjų. Praėjusį šeštadienį pirmieji aštuoni dalyviai pasirodė scenoje.

Laidos pabaigoje dvi geriausiai komisijos ir žiūrovų įvertintos dainos patenka į finalą, kuris vyks vasario 17 dieną ir bus transliuojamas tiesiogiai.

Pirmojo pusfinalio metu paaiškėjo, kad į kitą etapą keliauja „VB gang“ su daina „KABOOM!!!“ ir Silvester Belt su „Luktelk“.

Po antrojo pusfinalio į finalą keliauja „Žalvarinis“ „Gaudė Vėjai“ ir Aistė „Hero“, o pasibaigus trečiajam pusfinaliui paaiškėjo, kad finale pasirodys „Shower“ ir „Pluie de Comètes“.

Šį šeštadienio vakarą pasirodė šie dalyviai: Agnė Buškevičiūtė „Puppeteer“, „Il Senso“ „Time“, Kasparas „Fool“, Monika Marija „Starting Tommorow“, Vilija „Save Me“, Danielė „Cold Shower“, Martin „Jigsaw“, „Hansanova“ „Dragons and rainbows“.

Savo nuomonę apie labiausiai patinkantį pasirodymą Delfi skaitytojai buvo kviečiami išreikšti apklausoje:

Akimirkos iš ketvirtojo pusfinalio – galerijoje:

„Manau, kad šįmet turime daug spalvingų ir įvairių pasirodymų, taip pat – ryškių naujų vardų, kurie gali sėkmingai rungtis su scenos senbuviais. Jau po pirmojo pusfinalio vakaro internete – daugybė diskusijų apie dainas, į finalą patekę kūriniai sulaukė daugybės perklausų ir susidomėjimo. Neabejoju, kad po antrojo pusfinalio vakaro bus taip pat“, – anksčiau teigė Ramūnas Zilnys.

2024 metų nacionalinėje atrankoje laukia penki pusfinaliai, kuriuose pasirodys po 8 žinomus atlikėjus. Iš kiekvienos laidos 2 geriausiai komisijos ir žiūrovų įvertintos dainos pateks į finalą, kuris vyks vasario 17 dieną ir bus transliuojamas tiesiogiai. Pirmąjį pusfinalį žiūrovai išvysti galėjo sausio 13 dieną.

Nacionalinės atrankos nugalėtojas paaiškės bendrai priimant sprendimus, kuriuose dalyvaus ir televizijos žiūrovai, ir komisija. Šios komisijos sudėtis kiekvienoje laidoje skirsis, o šiuo metu jos narių tapatybes organizatoriai laiko paslaptyje. Komisijos balsavimo rezultatai bus paskelbti laidos pabaigoje – tai atsargumo priemonė, siekiant, kad komisijos vertinimai nedarytų įtakos žiūrovų balsavimui.

2024 m. atrankoje naujovė – galutinį sprendimą kas keliaus į Švediją, Lietuvos vardu, lems žiūrovai. Vadovaujantis naujomis taisyklėmis, finale susitinkantys trys, daugiausiai komisijos ir žiūrovų balsų sukaupę atlikėjai scenoje pasirodys dar sykį, tačiau už juos galės balsuoti tik publika.

Antrosios pusfinalio laidos komisijos nariai – Ieva Narkutė, Darius Užkuraitis, Ramūnas Zilnys, Giedrė ir kiti.

Žiūrovų balsavimas pradedamas nuo pirmos laidos, publikos balsavimo rezultatai skelbiami tik programos pabaigoje. Visą atrankos balsavimo eigą prižiūri audito įmonė.

Iš žiūrovų balsavimo surinktų lėšų dalis, atitenkanti LRT, bus skirta nacionalinės atrankos nugalėtojo pasiruošimui atstovauti Lietuvai tarptautiniame „Eurovizijos“ dainų konkurse, vyksiančiame 2024 m. gegužės 7-11 d. Malmėje, Švedijoje. Tokią teisę Švedijai iškovojo Loreen, laimėjusi šį konkursą 2023 m. Pernai, renginį organizavo Didžioji Britanija, nugalėtojos Ukrainos vardu.

2024 metais tai bus 68-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas. Jis vyks gegužės 7-11 dienomis, Švedijos mieste Malmėje.

Laidos eiga

Agnė Buškevičiūtė

Atlikėja ir muzikos kūrėja Agnė Buškevičiūtė klausytojams pristatė savo eurovizinį singlą „Puppeteer“ (liet. „Lėlininkas“).

Kaip pati atlikėja sako, daina pasakoja istoriją apie meilę, kuri sukuria priklausomybę kitam žmogui ir tu leidiesi būti jo valdomu. Atlikėjos manymu, lėlininko ir lėlės santykis yra gražus būdas pažvelgti į tokį santykį, kai įsimylime ne tą žmogų.

Agnė Buškevičiūtė

„Il Senso“

Daugelio spektaklių, miuziklų, filmų bei kitų projektų muzikos autorius grupei „Il Senso“ sukūrė ypatingo skambesio dainą „Time“.

Laiko motyvas skamba viso kūrinio metu, o dainos žodžiai sako, kad „mes vis dar turime laiko…“. Tekstą šiai dainai sukūrė žinomas Lietuvos muzikas, būgnininkas Andrius Kairys.

„Nuoširdžiai dėkojame nuostabiai komandai, kuri buvo šalia ir padėjo įgyvendinti visus lūkesčius. Su nekantrumu laukiame mūsų pasirodymo ir tikimės, jog kiekvienas klausytojas dainoje „Time“ suras prasmę bei stiprią jos žinutę. Dovanodami savo balsus, padėsite mums nukeliauti į „Eurovizijos“ atrankų finalą“, – sakė „Il Senso“ nariai.

Il Senso

Kasparas

Trečiasis į sceną žengė atlikėjas Kasparas, kuris susirinkusią publiką kaip mat sužavėjo išskirtiniu įvaizdžiu – vaikinas savo akį puošė iš blizgučių padaryta širdute. Ir, tiesą sakant, šis įvaizdis puikiai tiko jo pristatytai dainai „Fool“.

Netrukus pradėjo skambėti pirmosios dainos natos ir žodžiai, kurie salėje sukūrė tikrą diskoteką.

Kasparas

Monika Marija

Į „Eurovizijos“ atrankos sceną Monika Marija žengia ne pirmą kartą. Tiesa, ir šįkart ji nusprendė iki pat galo išlikti paslaptingi ir savo kūrinį pristatyti prieš pat pusfinalį.

Netrukus suskambo pirmosios lyrinės dainos „Starting Tommorow“ natos, o į pusfinalį susirinkusius žiūrovus užplūdo rūko skraistė.

Monika Marija

Vilija

Monika Marija nėra vienintelė dainininkė, pasimatavusi atrankų sceną. Į ją ne pirmą kartą žengia ir dainininkė Vilija Matačiūnaitė.

Visgi šį kartą susirinkusių žiūrovų širdis ji bandė pavergti savo kūrybos daina „Save me“. Prieš 10 metų į didįjį dainų konkursą keliavusi dainininkė pasirodymo metu sumanė sužaisti su spalvomis – apsirengė rožinės spalvos kostiumu ir geltonais batais.

Vilija

Danielė

Šešta scenoje pasirodė dainininkė Danielė, kuri į atrankas atnešė tikrą žiemą ir kūrinį – „Cold Shower“.

Negana to, žiemą priminė ne tik daina, bet ir pasirinktas fonas bei aplinka. Akivaizdu, kad dainininkė žiūrovams priminė apie žiemos šaltuką.

Danielė

Martin

Vienas paskutiniųjų pasirodęs Martin kaip reikiant nustebino publiką – žengė apsirengęs kartoninėmis dėžėmis.

Po sceną basas šokęs veikėjas pristatė kūrinį „Jigsaw“.

Martin

„Hansanova“

Paskutiniu vakaro pasirodymu tapo piratus primenanti grupė „Hansanova“. Ne vienerius metus germanų ir senosios Europos melodijomis, perpintomis lietuvių liaudies elementais dainas kūrę grupės nariai į „Eurovizijos“ sceną žengė su dar magiškesne daina – „Dragons and Rainbows“.

Hansanova
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)